Bilde via weheartit

Richard Scharnke selger seg ut av Yme

– Det føles utrolig trist.

For nesten nøyaktig seks år siden åpnet Yme Universe dørene på Paleet i Oslo. Med fokus på høymotehus og sneakers ble de, etter litt startproblemer kjapt et go-to-sted for lokale fashionistaer og moteinteresserte turister. Og da streetwear ble supertrendy, lå folk dagesvis i kø utenfor for å skaffe seg Jeezy-joggesko og andre tilsvarende limiterte drop.

Richard Scharnke har sittet som partner og vært daglig leder for YME siden starten. Nå selger han seg ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var i forrige uke at Melk fikk nyss om at gründeren hadde kvittet seg med de siste YME-aksjene han hadde.

– Det føles utrolig trist å forlate YME etter seks år. Men det er likevel riktig. Det har vært en helt fantastisk reise med mye opp og ned, forteller Scharnke til Melk.

Etter mange år i minus, begynte pilene å peke oppover i 2017. 2018 ble et rekordår for YME, med en omsetning på 63 millioner og en økning på 30 prosent i online-salget.

Les også: Har salget hos nettbutikkene økt under koronakrisen?

– Deilig å ha ett fokus

Parallelt med den eksklusive konseptbutikken på Paleet, startet han Cavour sammen med broren Sebastian i 2013. Det var i utgangspunktet et herremerke med fokus på businessklær. Siden har konseptet vokst jevnt og trutt, og teller i dag flere multi-brand-butikker i hovedstaden, inkludert tre butikker med fokus kun på dameklær.

I fjor ga Scharnke stafettpinnen videre til Kenneth Hjertum som daglig leder for YME. Selv begynte han å fokusere helt og fullt på Cavour.

– Det er deilig å ha ett fokus. Det trengs virkelig i den tiden vi lever i nå. Denne våren har gått hardt utover Cavours butikker, men netthandelen reddet oss, forklarer han.

Til tross for at han nå har valgt å forlate skipet, er han fremdeles positiv til fremtiden for YME.

– Det ser virkelig lyst ut nå. Men jeg kjenner at Cavour ligger litt nærmere mitt hjerte, så da valgte jeg det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Med det sagt er det ikke det letteste å selge klær til business og finere anledninger i disse dager. Så det krever 100 prosent fokus og fornyelse.

Scharnke har figurert flere ganger på Melk & Honnings årlige kåring over mote-Norges mektigste, med en fjerdeplass i 2018 som sin beste plassering. I år ble han likevel utkonkurrert av sin Yme-kollega Kenneth Hjertum.

I februar i fjor ble det kjent at Varner-brødrene hadde kjøpt 49 prosent av aksjene i YME. Den resterende eierandelen var delt mellom YME-gründerne og partnerne.

Les også: Opptur for Oslobasert motebutikk