Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Re-Nylon
Re-Nylon er Adidas for Pradas nyeste kolleksjon. Her får Prada-klassikere en oppdatering i ny tekstilteknologi - og med tre striper. (Kilde: Adidas)

‘Re-Nylon’ fra Adidas for Prada

Et mer bærekraftig samarbeid.

Drømmeduoen Raf Simons og Miuccia Prada teamet opp med sportsgiganten Adidas allerede i 2019 for et ‘langt samarbeid’. 13. januar slippes ‘Re-Nylon’, den tredje kolleksjonen fra de to gigantene.

Re-Nylon er også navnet på en tekstilteknologi utviklet av Prada og lansert i 2019. Signaturmaterialet er resirkulert av plastikk samlet i havet, fra fiskegarn og rester av tekstilfiber, og materialet skal kunne resirkuleres ‘evig’ – uten tap av kvalitet. Alle plaggene er produsert av Prada i Italia – noe som også gjenspeiles i prisene (som ligger fra et par tusen til nesten 20K).

Re-Nylon
Pradas ikoniske bøttehatt får tre striper. (Kilde: Adidas)

Kolleksjonen skal bære begge partenes DNA – fra Pradas avmålte luksus, til Adidas oppdaterte sportswear. Her finnes både klassikere som Pradas bøttehatt og de tre stripene i ulike format. I tillegg får Prada-klassikere som nylonsekker og korte jakker med glidelås en sporty oppgradering – med både striper og triangellogo. Ikke minst lanseres 6 nye vesker (kanskje en lettere investering?) fra weekendbager til funksjonelle sportsvesker.

De nye plaggene og accessoirene skal følge Pradas take på Adidas-klassikerne Superstar (en svart skinnversjon som kom i 2020), Luna Rossa 21 og modellen Forum. Forum er den siste ut, og har avtagbare små Prada-punger til å feste på skoene – eller bruke rundt armen eller foten.

Adidas Forum
Re-Nylon-skoene ‘Adidas Forum’ kommer i monokromt svart eller hvitt. (Kilde: Adidas)

‘Dette samarbeidet kobler evolusjonen i ideer rundt luksus, endringer i forbruker-kultur og generelle skifter i verden. Det handler om å se fremover, tenke på fremtiden’ sier markedssjef i Prada, Lorenzo Bertelli, til WWD. Han sier samarbeidet er en ‘filosofi, mer enn et produkt’.

Og med inntoget av Simons til Prada lå det kanskje i kortene? Det overrasket ihvertfall mange da stjernedesigner Raf Simons forlot Calvin Klein etter bare noen få år i jobben. Men Simons, som i tillegg til sitt eget merke har vært sjef for både Jil Sander og Dior, gikk ikke for en ny stilling alene på toppen. Han valgte å inngå et samarbeid med den kanskje eneste designeren som matcher hans posisjon idag – og har siden 2020 vært co-kreativ leder med legenden Miuccia Prada selv.

Raf Simons og Miuccia Prada
Miuccia Prada og Raf Simons sammen under pressekonferansen der samarbeidet dem imellom ble lansert. (Foto: Sean Zanni/Getty Images)

Simons har selv jobbet med Adidas siden 2013, og sammen står de bak mange av 2010-tallets mest ikoniske skomodeller.

Les også
Victoria Beckham sitt motemerke med sjokkgjeld

Nå tar knyttes trådene sammen – og ‘Pradidas’ ser ut til å være en stayer. Kolleksjonen kan sees og bestilles eksklusivt i Adidas-appen ‘Confirmed’ – og i utvalgte butikker verden over.

Les også: Hva skjer med Prada under Raf Simons?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer