Bilde av den amerikanske designeren Ralph Lauren i olajakke og genser fra POLO

Bilde via Grailed

– Jeg er amerikansk kultur

Han gikk fra å selge slips i Bronx, til å bli en av verdens mest kjente designere. Nå kommer dokumentaren om hans liv.

Ikke bare regnes han som en av vår tids mest suksessfulle amerikanske designerne. Han er også berømt for å være en såkalt self made man, selve inkarnasjonen på den amerikanske drømmen, i tillegg til å være sjefen til Rachel i «Friends» (he he). Han har regelrett klart å bygge opp en hel livsstil rundt det selvtitulerte merket sitt.

Nå skal man endelig få litt skikkelig innsikt i hans vei til suksessen gjennom dokumentaren «Very Ralph».

Dokufilmen på lengde med en spillefilm skal ta for seg Ralph Lauren sitt liv og virke. Og med tanke på hvordan han jobbet seg opp fra å være en gutt fra Bronx som solgte slips, til å kle opp de største stjernene i Hollywood, kan ikke filmen bli annet enn inspirerende.

Markerte 50-årsjubileum for merket i 2018

Ventetiden for å se filmen er slettes ikke lang. Filmen som har fått navnet «Very Ralph» har premiere på HBO allerede 12 november i år, ifølge Esquire, som skriver at den også vil belyse en rekke personligheter som lenge har vært en del av Ralph Lauren-universet.

La oss ikke glemme at han har kledd opp alt fra Hillary Clinton i erkeamerikanske farger i presidentkampen, Martha Stewart på kjøkkenet, til Jessica Chastain og Meghan Markle på rød løper og tv-skjermen.

For Ralph Lauren er slettes ikke bare et klesmerke. Mannen som ikler seg cowboyhatt og denim før han går ut og bukker på catwalken har skapt seg et livsstilsmerke og imperium i premiumsegmentet som lar tankene vandre til preppy seilturer og tennismatcher spilt i kritthvite poloskjorter, cocktailsfester i elegante kjoler og avslappede strikkede cardigans på the Hamptons.

I 2018 markerte merket 50-årsjubileumet sitt, og man kan lure hva hemmeligheten bak suksessen er. Men som designeren selv sier til amerikanske Harper’s Bazaar:

«Jeg er amerikansk kultur».

Les også: Franske motefilmer på norsk kino