Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Raf Simons skapte historie under gårsdagens prisutdeling

I går gikk CFDA-prisutdelingen, The Council of Fashion Designers of America, av stabelen i New York. Begivenheten, som ofte blir kalt Oscar-utdelingen i moteverdenen, kårer de som har utmerket seg i løpet av året i bransjen – både designere og andre med innflytelse.

Raf Simons, som ble annonsert som kreativ leder hos Calvin Klein for under ett år siden, gikk av med hele to priser – både for Menswear Designer of The Year og Womenswear Designer of The Year. At en designer mottar begge disse prisene har kun skjedd én gang tidligere – til Calvin Klein selv i 1993.

Siden den belgiske designeren startet sin nye rolle hos Calvin Klein, har han hyllet statene i sine kreasjoner. Da han viste sin debutkolleksjon under New York Fashion Week i februar var Amerika hovedinspirasjonen, eller nærmere bestemt den amerikanske befolkningen. Kolleksjonen ble sett på som et kjærlighetsbrev til USA som er på vei til å miste hva som gjør det til drømmenes land – nettopp mangfoldighet, inkludering og muligheter.

– Hvis vi som kreative kan være en inspirasjon til hvordan verden skal se ut, så synes jeg det er en veldig viktig oppgave som vi skal ta på oss, sa en sentimental Simons da han fikk prisen.

Calvin Klein AW17

Demna Gvasalia gikk av med International Award. Gvasalia er kreativ leder i designkollektivet Vetements som på få år har markert seg på motekartet, og gått i mot de tradisjonelle verdiene i bransjen. For eksempel uttalte merket nylig at de skal droppe motevisninger framover. Gvasalia er også sjefsdesigner hos Balenciaga, og har fått ros for å bringe det tradisjonelle motehuset på nye baner samtidig som han har bevart luksusmerkets identitet skapt av grunnleggeren Cristobal Balenciaga.

Les også
Kate Moss-konturering trender på TikTok

Franca Sozzani fikk hedersprisen Fashion Icon Award. Sozzani gikk bort i fjor, etter å ha vært sjefsredaktør i italienske Vogue i hele 25 år. I løpet av karrieren gjorde hun flere vågale ting, som å dedikere hele utgaver av det toneavgivende motemagasinet til plastisk kirurgi eller svarte modeller.

Resten av prisene gikk til:

Accessories Designer of the Year: Stuart Vevers for Coach

Swarovski Award for Emerging Talent: Laura Kim og Fernando Garcia for Monse

Swarovski Award for Positive Change: Kenneth Cole

Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award: Rick Owens

Founders Award: Pat McGrath

Board of Directors’ Tribute: Cecile Richards, Gloria Steinem og Janelle Monae

 

Les også: Under huden på Balenciaga

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer