Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Raf Simons plagg går for sekssifrede summer på resale-markedet

raf

Raf Simons er nok en gang et hett navn på moteverdenens lepper etter det ble klart at han er på vei til å ta over den kreative biten hos Calvin Klein. Som tidligere kreativ leder både for Jill Sander og Dior – i tillegg til å ha suksess med eget selvtitulert merke – er den belgiske designeren utvilsomt blant motebransjens største og viktigste mannlige designere.

I utgangspunktet skulle Simons bli møbeldesigner, men etter å ha vært en av de heldige til å sitte blant rekkene og beskue Martin Margielas velkjente «all-white» motevisning i ’91, bestemte han seg for å bli klesdesigner i stedet.

Som herredesigner er hans designestetikk sterkt inspirert av både subkulturer, street og minimalisme og han er kjent for å bruke mye patchwork og ha sterke underliggende politiske budskap. Plaggene han har kréert – spesielt jakkene – har en høy «sikle-etter» faktor for streetwear-fantaster, rappere og fashionistas globalt. Highsnobiety har samlet noen av Raf’s mest ikoniske herreplagg, som er nesten eller helt umulig å få tak i.

raf-simons-most-iconic-pieces-1-1200x688

«Pyramid Bomber» fra kolleksjonen for Vår/Sommer 2000 var inspirert av DJ-gjengen Rotterdam Terror Corps, som ble beryktet for å hoste masse raves på starten av 90-tallet.

raf-simons-most-iconic-pieces-2-1200x688

Riot Riot Riot Camo Bomberen fra høst/vinter 2001 var inspirert av tenåringsopprør med en militantisk twist. Denne jakka har nådd en resell-pris på opp mot 100 000 kr på auksjoner.

raf-simons-most-iconic-pieces-3-1200x688

Denne kolleksjonen var inspirert av både uniformene amerikanske barn bruker på sommerleir, kamoflasje og skog, og akkurat disse overdimensjonerte genserne, kalt Virginia Creeper Digicamo Hoodie, som kan minne litt om plagg fra Kanye sine Yeezy-kolleksjoner – er laget med et digitalt trykk bestående av både ørken og snøfotografier.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

raf-simons-most-iconic-pieces-4-1200x688

Nebraska Crewenecken fra samme kolleksjon ble også veldig populær fordi den spiller på den samme nostalgien, i kombinasjon med å være ferdig slitt – på akkurat den der riktige måten.

raf-simons-most-iconic-pieces-5-1200x688

«Consumed» Parachute Bomberen fra Vår/sommer 2003 må sies å være det mest ikoniske plagget Raf har designet. Jakka er utrolig ettertraktet, og  er som regel bare å finne på utstilling i museer eller gallerier. Bare en håndfull ganger har consumed vært til salgs på resale-sider slik som Grailed.

raf-simons-most-iconic-pieces-7-1200x688

«Power, Corruption, Lies» parkaen fra Høst/vinter 2004 kolleksjonen er inspirert av post-punk bandet Joy Division, og Raf fikk i designprosessen full tilgang til bandets grafiske materiale. Disse parkaene ble håndmalt og produsert i et ekstremt begrenset antall, noe som gjør at resell-prisen er ekstremt høy.

raf-simons-most-iconic-pieces-8-1200x688

I samme kolleksjon viste Raf frem denne bikerjakka, Peter Saville Leather Jacket, med en bakside som er lik albumcoveret til Joy Divisions «Unknown pleasures». Den er nesten umulig å få fatt i med mindre man bryter seg inn på kunst-og motemuséer rundt om i verden.

Les også: Raf Simons x Adidas – Se hele høstkolleksjonen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer