Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

«Radical Broccoli»-søstrene flyttet til Costa Rica under pandemien

– Det er en helt ny kultur og en helt annen levemåte her i jungelen som det tar litt tid å komme inn i, forteller de til Melk & Honning.

De to søstrene Anette og Susanne Bastviken står bak profilen Radical Broccoli. Til sine 23k følgere deler de tips for en sunnere livsstil med forankring i bærekraft, veganisme og spiritualitet. Duoen ga ut boka «Jordnært – Enkle tips til en mer miljøvennlig hverdag» i 2019 og driver en Instagram-basert butikk, der de selger produkter for kropp og sjel, som også er snille mot jorda.

Den «radikale brokkoli-businessen» startet de i utgangspunktet i Norge, men i mars 2021 pekte de snuta mot Portugal for å fortsette eventyret der. Med en far som er halvt portugisisk ønsket de å komme nærmere røttene.

Sent i fjor førte livet dem videre i en enda mer eksotisk retning; Costa Rica.

– Costa Rica har vært en drøm i 5 år som støtt og stadig ble skjøvet unna. Det var for upraktisk, funket ikke med jobben, ja, listen med unnskyldninger var lang, forteller de til Melk & Honning

– Men er det én ting vi har forstått, så er det at det du drømmer om ikke er tilfeldig. Hvis det er noe du har en dragning mot, så er det ment for deg å utforske.

– Vi drømte om et liv der vi surfer hver dag, spiser nydelig frukt, møter spennende mennesker, sol og varme, frihet til å jobbe hvor vi vil, og masse inspirasjon! Nå er vi plutselig midt i drømmen, og det går ikke en dag uten at vi kjenner på hvor takknemlige vi er for dette valget, sier Radical Broccoli-jentene.

Les også: Norsk modell nekter å jobbe for merker som ikke er bærekraftige.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops
Foto: Instagram @radicalbroccoli
Foto: Instagram @radicalbroccoli

Til Melk kan de fortelle at Anette besøkte det Sør-Amerikanske landet for første gang i 2017. Siden har de vært der sammen på både kortere og lengre turer, der de forelsket seg mer og mer i den tropiske destinasjonen.

– Den største forandringen er hvordan vi virkelig lever i naturen. Vi er ute hele dagen, om det er i havet, eller på «kontoret». Den kontakten med naturen gjør så utrolig godt for kropp og sjel, og var alltid noe vi savnet da vi bodde i by.

Noe av det mest utfordrende med å bo et såpass lite sted, er at det å få tak i ting.

– Kommer aldri til å ta det for gitt igjen! Det er også en helt ny kultur og en helt annen levemåte her i jungelen som det tar litt tid å komme inn i.

– Også er det litt utfordrende med kommunikasjon til Norge, da vi er i ulike tidssoner, men det går stort sett veldig fint.

Radical Broccoli-søstrene kan fortelle at en typisk dag nå starter allerede 5, 6-tiden om morgenen, rett før solen står opp.

– Deretter fester vi surfebrettet på motorsykkelen og kjører ned til stranden for en time med surf. Så følger en frokost og jobbdagen er i gang cirka klokka 8-9. Rundt 12 er det enten lunsj hjemme eller å dra på en av de mange kafeene her, som serverer gode plantebaserte retter. Så er det jobb igjen til rundt 5 tiden.

– Det er ganske varmt å jobbe midt på dagen, men med noen småpauser går det fint. På ettermiddagen er det enten ut i vannet igjen for mer surf hvis energinivået holder, eller trening på jungelgymmen, breathwork, yoga, eller en rolig tur på stranden for å se solnedgangen. På kvelden slukner man ganske tidlig, etter å ha vært tidlig oppe og mye ute. 

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok
Foto: Instagram @radicalbroccoli
Foto: Instagram @radicalbroccoli

De de savner mest med Norge er familie og venner.

– Men det er også så fint å få Norge litt på avstand, for å kjenne på hvor heldige vi er som er født der. Å være ute å reise og møte folk fra alle deler av verden setter ting i perspektiv. Vi har vokst opp med enorm trygghet, både sosialt, økonomisk og politisk.

– De mulighetene det har gitt oss tar vi definitivt ikke for gitt. Det gir også ekstra inspirasjon til å gjøre en forskjell i verden!

Akkurat nå jobber Radical Broccoli-duoen med nettbutikken deres og medlemskapet de laget i sommer. Der holder de fire workshops i måneden for en stor gjeng.

– Her inviterer vi inn lærere og har workshops på alt fra breathwork, business, manifestering, penger, meditasjon, relasjoner og hvordan å ta vare på seg selv.

– Vår intensjon med butikken og med medlemskapet er å få flest mulig til å huske hvor kraftfulle de er, fra innsiden ut, og å spre gode vibber ut i verden. En verden full av mennesker som sprer kjærlighet kan bare bli fantastisk, både for oss mennesker og for naturen! Vi kaller det bærekraft – innenfra og ut.

Å jobbe sammen som søsken kan de fortelle at er både det beste og samtidig også noen ganger det mest utfordrende som finnes.

– Vi trykker på alle knappene til hverandre. Det er ikke alltid det matcher så godt med en smooth business.

Foto: Instagram @radicalbroccoli
Foto: Instagram @radicalbroccoli

– Men vi er veldig like når det gjelder våre verdier, vår inspirasjon og hvordan vi driver selskapet vårt. Vi har derimot veldig ulike personligheter, og måter å kommunisere på, som noen ganger fører til misforståelser.

Ifølge dem har de lært mye det siste året og ser at når de gir hverandre space, forståelse, tid til å være med egne relasjoner og frihet, blir alt så mye bedre.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

– Vi får også hjelp av noen som kan se oss litt på avstand. Vi bor for heller ikke sammen nå, og det gjør det veldig koselig å møtes for å gjøre prosjekter eller sosiale ting.

Per nå er planen at Susanne skal tilbake til Portugal i april, mens Anette blir i Costa Rica så lenge det føles riktig.

– Portugal kommer alltid til å være vår andre base. Vi er veldig knyttet til kulturen og landet. Vi kommer til å oppholde oss store deler av året i Portugal også, og holder på å finne en fin flyt i hvordan vi gjør det.

– Sommeren vi hadde der i fjor var virkelig helt fantastisk. Det føltes bare ut som om tiden var inne for å utforske Costa Rica mer!

Det å flytte til andre siden av jorda var ikke bare smooth sailing.

– Det har vært mange utfordringer, nedturer og også tårer. Men det er så gøy å bevise for seg selv hva man kan få til når man bare hopper i det og stoler på seg selv, avslutter Radical Broccoli-jentene.

Les også: Ni bærekraftige mote- og skjønnhetstips fra Anette og Susanne Bastviken

Siste saker

Mest lest nå
Les mer