Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Vita & Wanda Mashadi

Puss opp med: Vita og Wanda Mashadi

– Vi sitter ofte i sofaen, ser mot kjøkkenet og tenker «herregud, så forbanna lekkert vi har det!».

Det er få ord som er like synonymt med pandemien som ‘hjem’. Aldri har vi tilbragt mer tid der enn de siste to årene. Samtidig har mange latt seg friste til å gjøre små eller store endringer der de bor. Andre har pakket sammen hele sulamitten og flyttet et nytt sted.

I Melk & Honnings nye interiørspalte tar vi en prat med norske motepersonligheter om hjem, interiør og oppussing.

Her snakker de oss gjennom forandringene de har gjort, kommer med gode tips og viser oss før og etter-bilder.

Denne uken blir vi med hjem til Vita og Wanda Mashadi.

Søstrene er influencere og driver podcasten «tvillingterapi». De to er også kjent via deltakelsen i programmer som Camp Kulinaris, Kompani Lauritzen og 71 grader nord.

Les også: Puss opp med: Anniken Jørgensen alias Annijor

Hvor mange steder har dere bodd i livet totalt? 

– Vi bodde på Skotterud sammen med mamma og pappa frem til vi var 14 år. Deretter flyttet vi til Strømmen med mamma, og har bodd på Strømmen siden. Vi flyttet hjemmefra da vi ble 18 og bodde i en liten leid 2-roms på Strømmen.

– Det skulle egentlig bare være et midlertidig sted, fordi det var lite og vi måtte dele rom. Midlertidig ble dog til 9 år! Men vi hadde noen fantastiske år i den lille kåken, frem til vi kjøpte vår første leilighet i februar i fjor, forteller Vita og Wanda til Melk & Honning.

Puss opp med: Vita og Wanda Mashadi
Før oppussingen. Foto: Vita og Wanda Mashadi privat

Hvor i verden er det dere bor nå?

– Vi bor på Strømmen. Det er et lite tettsted 15 minutter utenfor Oslo og 5 minutter unna Lillestrøm. Vi har bodd her helt siden vi flyttet hit sammen med mamma da vi var 14 år og vi ELSKER det.

– Vi lever rett og slett drømmen på Strømmen, haha.  

Fortell litt om hvordan det så ut i den nye leiligheten da dere kjøpte den? Hvordan var viben?

– Da vi var på visning var det ikke så mye å «se» fordi leiligheten var helt ny. Det er et nybygg, og leiligheten vår var en av fire leiligheter som ikke var blitt solgt på prospekt. Så leiligheten stod heldigvis klar og var kun innredet med litt møbler. Slik kunne man få et helhetsinntrykk av leilgheten med tanke på rom, størrelse og så videre.

Les også
Ekspertenes beste tips til digg champagnefrokost på 17. mai
Kjøkkenet før oppussingen. Foto: Vita og Wanda Mashadi privat

– Vi falt pladask med en gang vi kom inn. Det var både på grunn av planløsningen, størrelsen og ikke minst de tre balkongene rundt hele blokka, som gjør at vi har sol hele dagen.

– Men viben var som alle andre nybygg; HVIT, steril og ekstremt(!) standard. Man får på en måte «rom med vegger» og vær så god, her skal man flytte inn. Derfor var vi veldig tidlig ute med å visualisere fargevalg og visse ting som skulle vekk.

– Et eksempel er to ekstremt stygge og basic skyvedører som gikk fra gangen til stuen, fra det ene rommet (nå Wanda sitt walk-in) og inn til soverommet. Disse to dørene var det ingen tvil om at vi skulle kvitte oss med, haha.

Badet før oppussingen. Foto: Vita og Wanda Mashadi privat

Hva har dere pusset opp?

– Altså, hva er det vi ikke har pusset opp, og endret på? Vi har vel basically gjort om hele leiligheten. Det eneste vi faktisk ikke har gjort noe med, er gulvet i stue og på kjøkken. Gulvet var overraskende lekkert!

– Vi har malt og tapetsert hele leiligheten, både vegger og tak. Gangen er fliselagt. Skyvedører er byttet ut til dødslekre smijernsdører. Soverommene har fått hvite vegg-til-vegg tepper. Nybygg har gjerne sånne ferdigplater lagt som tak, som gjør at det er hull mellom hver plate, så dette har vi sparklet igjen og malt.

– Vi har satt inn en LEKKER peis langs hele den lange veggen i stuen. Skiftet ut hele kjøkkenet og satt inn en kjøkkentøy. Begge bad er totalrenorvert. Og vi har fått hvert vårt walk-in, på soverommene våre.

Midt under oppussingen. Foto: Vita og Wanda Mashadi privat

– Vi har altså endret på absolutt alt, haha, sier Vita og Wanda.

Hvor har dere hentet inspirasjon fra?

– Vi var tidlig enige om at vi ønsket en lys og luftig leilighet. Leiligheten har masse vinduer, som gjør at vi har fantastisk dagslys hele dagen. Inspirasjon fikk vi derfor mye hjelp med av vår interiørkonsulent Sol, fra L’appartment.

– Vi hadde møte med henne der vi fortalte henne hva vi så for oss, hvilke farger vi kunne tenke oss, og at det var viktig for oss at hjemmet vårt ble bildevennlig. Det er jo fordi vi ofte jobber hjemmefra, og er avhengig av å enkelt kunne ta bilder her, uten hindringer fra forstyrrende farger, eller andre elementer.

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime
Puss opp med: Vita og Wanda Mashadi
Spisestuen. Foto: Vita og Wanda Mashadi privat
Puss opp med: Vita og Wanda Mashadi
Den nye peisen.
Puss opp med: Vita og Wanda Mashadi
Badet med store marmorfliser og sorte detaljer.

Fortell om fargevalgene i leiligheten.

– Vi var tidlig enige om at vi ønsket lyse farger, og ikke så mange forskjellige farger på de forskjellige rommene. Dette fordi vi som sagt ønsket et lunt men bildevennlig hjem. Malingen vi har er fra Jotun, og tapeten på begge soverom og i gang er fra Tapetgalleriet. 

Hva er yndlingsrommet deres i leiligheten nå?

– Ah, denne er så vanskelig! Alle rommene har sitt eget preg, og sine egne «statements» som gjør at det blir vanskelig å bestemme seg. Men hvis vi skal gå for et rom som begge elsker mest, og er mest takknemlig for, at det ble som det ble, så er det nok kjøkkenet. Vi har alltid drømt om et stort kjøkken med en kjøkkenøy og et vinskap.

– Nå har vi endelig både stort kjøkken, vinskap og en dødsfin kjøkkenøy. Det er definitivt her vi tilbringer mest tid med venner og familie også, når vi inviterer til middager, fester, og koser oss med god drikke mens vi alle lager mat sammen, og mingler.

– Vi sitter ofte i sofaen, ser mot kjøkkenet og tenker «herregud, så forbanna lekkert vi har det!»., forklarer Vita og Wanda.

En kjøkkenkrok med vinskap.
Den nye flislagte gangen med neonbelysning og ny skyvedørsgarderobe.
Stue fra Dux i stuen.

Hva kan dere fortelle om møblene? Hvor har dere skaffet de og hva har dere tenkt?

– Møblene har vi kjøpt litt overalt egentlig. Vi har dog fått tips av Sol på hvilke butikker som har hva, og så har vi forhørt oss med de forskjellige butikkene for å få den beste prisen.

– Når det gjelder favorittmøbel er nok sengene våre fra Jensen de vi kanskje bruker aller mest, fordi vi naturligvis sover i de hver natt. Men hvis vi skal nevne hver vår favoritt er Vita sin stolen på rommet hennes fra Cassina, og Wanda sin stolen på soverommet hennes fra Fogia, Spisolini.

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

Hva gjenstår av oppussingen? 

– Nå er vi faktisk ferdige med hele leiligheten. Eller det eneste vi mangler per dags dato, er et tv-bord vi venter på. Også skal vi straks begynne på uteplassen. Vi har tre balkonger som skal «innredes», så her gjenstår det litt planlegging med Sol, interiørkonsulenten. 

Hva er deres aller beste tips til andre som skal pusse opp (aka hva skulle dere ønske dere visste før dere startet selv?) 

– Nå var vi såpass heldige som fikk ekstremt gode tips av Sol, fra start til slutt, at vi følte oss egentlig veldig godt rustet.

Walk in closet. Foto: Vita og Wanda Mashadi privat
Foto: Vita og Wanda Mashadi privat
Soverommet til Wanda etter oppussingen.

– Men er det ett tips vi ønsker å gi alle så er det at man må være tålmodig. Oppussing krever tålmodighet, tålmodighet, tålmodighet!

– Det tar alltid mye lengre tid enn man forestiller seg, og håndverkere er alltid litt utfordrende, uansett hvor proffe folk du finner. Husk også at det alltid blir mye dyrere enn hva du har tenkt. Haha!

Hvis dere skulle beskrevet drømmehjemmet deres med tre ord, hvilke ville dere brukt? Og hvor nærme er stedet dere bor nå å være drømmehjemmet?

– Oi, det vil vi vel egentlig si er her vi bor nå. Haha, er det lov å si? Vi føler oppriktig vi har fått realisert alle drømmer i et hjem, i denne leiligheten, og trives så til de grader.

Foto: Instagram @wandamashadi

– Vi har masse uteplass, bor akkurat der vi ønsker og vi elsker å være her. Ja, vi er rett og slett stolte av å kalle dette vårt hjem. Så hvis vi skal beskrive drømmehjemmet vårt med tre ord så må det vel bli «vårt perfekte hjem». HAHA.

Les ogsåPuss opp med: Boygal-designer Martine Breen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer