Podcastene du bør høre på i 2020

Krim, sex, jobbtips og kvinnelige kunstnere.

Mot andre halvdel av 2010-tallet lanserte tilsynelatende Gud og hvermann podcaster. Enten det dreide seg å snakke om sitt (mer eller mindre interessante) liv, intervjue (mer eller mindre interessante) mennesker eller diskutere ulike (ja, du skjønner tegninga) tema, kastet alle seg på bølgen.

Dersom du er lei av de samme gamle som du har lyttet til noen år, har vi samlet noen tips til nye podcaster du kan sjekke ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: M&H toppliste: 12 tips til Airpod-etuier

The Great Woman Artists

Med sine nesten 90 000 Instagram-følgere har britiske Katy Hessel hatt stor suksess med sitt initiativ til å fremme og belyse kvinnelige kunstnere fra før og nå. I september lanserte hun også en egen podcast, der hun intervjuer skribenter, kunstkritikere og kuratorer om deres kvinnelige favorittkunstnere, eller også kunstnere selv.

You’re wrong about…

Via mediene er det lett å få en feiloppfatning av store og små hendelser. I podcasten You’re wrong about… rettes søkelyset mot kulturelle fenomen og hendelser vi alle har hørt om. Vi nye vinkler og informasjon forsøker de å rette opp eventuelle fake news eller faktafeil. Skaperne bak denne podcasten tar blant annet tatt for seg O.J Simpson-rettsaken, drapet på Kurt Cobain, skandalen rundt Monika Lewinsky, og fenomen som sexting og eksorsisme.

The Dream

Er du interessert i markedsføringsskandaler, scamming innen skjønnhetsverdenen og falske påstander rundt effekten av oljer, krystaller og liknende? Da er podcasten The Dream noe for deg. I andre sesong spør de seg «Hvem er vinnerne og taperne innen verdenen av velvære?».

Safe for Work

I denne podcasten er målet å hjelpe folk til å få en bedre arbeidshverdag. De to programlederne Liz Dolan og Rico Gagliano har erfaring fra The Oprah Winfrey Network og The Wall Street Journal, og tipser om alt fra hvordan man unngår å møte veggen, til hvordan man takler å sitte i et åpent kontorlandskap.

The Pleasure Podcast

Mange husker nok seksualundervisningen på skolen som klein. I The Pleasure Podcast er all kleinhet og beskjedenhet lagt til side når skribenten Naomi Sheldon og legen Anand Patel tar for seg temaer som «hvordan ha feministisk sex?», chemsex, erotisk litteratur og «lessons from a pornstar»

Fake Heiress

I april i fjor kunne Melk & Honning fortelle om den ungen kvinnen Anna Delvey som lurte hele New Yorks elite til å tro at hun var en tysk arving, mens hun egentlig svindlet hele gjengen. I retten ble hun dømt til mellom fire og 12 år i fengsel, i tillegg til å måtte betale en saftig oppreisning til de fornærmede. Nå er podcasten der hele historien hennes forklares i detalj ute.

Bobo and Flex show

De to influencerne Bobo Matjila og Flex Mami er oppvokst i henholdsvis Sør-Afrika og Australia, men er begge women of color. I podcasten sin Bobo and Flex show snakker de helt ufiltrert om rase, privilegier, kjærlighet, kjønn og psykologi.

The Case of Adirondack Rose

Paul Feig, som blant annet skapte kult-tv-serien Freaks and Geeks og regisserte Bridesmaids står bak denne podcasten med foreløpig ukjent lanseringsdato. Dette er en manusbasert true crime-story om en kjent kunstner og socialite som rømmer landet etter å ha blitt beskyldt for å ha drept sin sjette ektemann.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Norsk blogg-gigant kan få «verstingpris»