Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Philip Emilio for G-SHOCK

Philip Emilio: – Jeg kan ikke leve uten musikken

Oslo-artisten om musikken, gjennombruddet og gleden av å skape noe selv.

«Challenge the limit» – mantraet ble laget av G-SHOCKs grunnlegger, Kikuo Ibe, for over tre tiår siden. Å utfordre grensene var nettopp det Mr. Ibe gjorde da han i 1983 skapte den første G-SHOCK. Målet var å lage en klokke som ikke gikk i stykker selv om den falt i bakken – en nærmest uhørt idé på den tiden. Etter at 200 prototyper bokstavelig talt ble kastet ut av vinduet, bestod én klokke omsider testen.

36 år og 100 millioner solgte klokker senere vil G-SHOCK fremheve andre som har utfordret grensene, og skapt noe unikt. Den norske, Oslo-baserte artisten Philip Emilio har de seneste årene gjort seg bemerket med flere imponerende singler og bangers. Den kritikerroste debut-EPen «VIII» viste for alvor hva han er god for, og som en del av Nora Collective former Philip Emilio en ny æra innen urban norsk musikk.

Philip Emilio.

Musikk har lenge vært en del av livet ditt, men har du noen gang følt at «nå er det nok»?

– Ja, på et tidspunkt slet jeg og min daværende kjæreste med å holde følge med regningene, og vi mistet til slutt leiligheten. I denne perioden føltes som om livet falt helt fra hverandre, og ingen ville ha musikken min.

Likevel fortsatte du med musikken. Hva fikk deg til å holde det gående?

– I en kort periode startet jeg å studere grafisk design, men det gjorde meg bare ulykkelig. Det var en tilværelse helt utenfor hvem jeg er, og hva jeg var. Men det fikk meg til å innse at jeg ikke kunne leve uten musikken.

Hva betyr «Tarifa» for deg?

– Det er en shout-out til mamma, som pleide å ta meg med dit for å windsurfe da jeg var 12-14 år gammel. For meg er det en helt spesiell plass, som har gitt meg mye inspirasjon. Livet har vært hektisk for oss begge siden den gang, og vi har ikke hatt tid til å omgås sånn som vi gjorde da.

Du synger om ekte ting, men på en veldig melodiøs måte. Hvordan håndterer du den kontrasten og hvordan får du det til å høres så naturlig ut?

– Jeg lar musikken reflektere den jeg er, og gjør det som kommer naturlig for meg. Når du har skrevet og laget melodier siden barndommen, utvikler man en slags intuisjon for det hele. Jeg bruker aldri rå kraft for å skape musikk.

Når føler du at du fikk ditt gjennombrudd, og forstod at hobbyen hadde blitt en karriere?

– Det var da jeg hørte folk synge sangene mine utenfor Oslo, og jeg begynte å ha opptredener som dekket regningene mine. Egentlig har jeg aldri sett på det som en karriere, for det handler mer om å bruke livet mitt på å skape noe.

Hva betyr det å være en del av Nora Collective?

– Jeg føler vi klarer å inspirere mange mennesker, og at jobben vår egentlig bare er å fortsette med det.

G-SHOCK-mantraet er «challenge the limit». Hvordan kan du relatere til det?

– Jeg vet at jeg ble født for å drive med det jeg gjør i dag. Så trangen min til å være meg selv, har holdt meg fra gi opp musikken. Jeg elsker å skape og utfordre meg selv, og det har alltid gitt meg en indre ro. Så av hensyn til helse og lykke, kunne jeg aldri gitt opp å lage musikk.

Hovedbilde: Philip Emilio / G-SHOCK.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer