Pernille gjør stor suksess som makeup-artist i London

 Som 19-åring flyttet Pernille Nadine til London for å prøve lykken som makeup-artist i den engelske motemetropolen.

Nå har hun giganter som Givenchy, Urban Outfitters og Kanye Wests Yeezy som klienter, og er beauty editor for det nye København-baserte magasinet Å journal.

Uten noen som helst kontakter flyttet Pernille til London etter å ha studert på makeup-artist skolen Face Stockholm rett etter videregående.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg måtte bygge opp en karriere helt fra scratch da jeg kom hit. Først gikk jeg på et kurs i fashion styling i noen måneder og jobbet litt som stylist, og så hoppet jeg rett ut i det å være freelance makeup-artist på fulltid. Jeg gjorde test shoots, online editorials og assisterte på fashion week i begynnelsen for å bygge meg opp et nettverk. Jeg jobbet beinhardt, forteller hun Melk & Honning.

Tre år senere har hun klart å opparbeide seg en stabil karriere med imponerende klienter og magasiner på kundelisten, blant annet sminken til Kanye Wests Season 1 Editorial special. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– London er full av interessante og kreative mennesker, det er alltid noe kult som skjer. Du kan være akkurat som du vil, kle deg som du vil og ingen ser rart på deg. Jeg er konstant inspirert av den kreative energien. Det er deilig at moteindustrien er litt mer respektert og at janteloven ikke eksisterer. De fleste innenfor mote og kunst er jo litt “misfits” og alle har hver sin unike historie de trenger å uttrykke. Livet som makeup-artist byr på så mange fantastiske menneskemøter, dagene er aldri like, du får dra nye utrolige steder og ingenting er kulere enn når du lander de jobbene du virkelig vil ha, sier hun.

Samtidig avkrefter hun stereotypen med at det er et spesielt glamorøst yrke. Hun nevner endeløst lange dager, lite penger, vanskelige folk og en ustabil arbeidssituasjon som negative sider ved å være freelance makeup-artist.

– Det er veldig viktig å ha bein i nesa og ikke være redd for å si fra når noe er galt. Know your worth, rett og slett, forteller Pernille Nadine. 

12985565_971583092938258_4349213431309674523_n-002

Hennes største anbefaling til andre som ønsker å gjøre det samme som henne er å assistere på masse shoots, hjelpe til under Fashion Weeks og gjøre mest mulig for å bygge seg opp et bredt nettverk.

– Erfaringen og kontaktene man får på veien er noe som ikke kan måles opp mot penger. Så lenge du prøver ditt beste, er snill mot alle du møter, har et åpent sinn og lyst på utfordringer, så vil de kule jobbene komme til deg, forteller hun.

Pernille Nadine er veldig opptatt av bærekraftighet og at ingrediensene i produktene hun bruker både på seg selv og på kundene, skal være så naturlige som mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er en stor drømmer, og tror på det at ingenting er umulig. Jeg ønsker å ha en positiv påvirkning på moteindustrien i fremtiden. Kanskje starte mitt eget naturlige beauty brand og en bærekraftig og økologisk kleskolleksjon. Jeg vil også være med på å styrke og få frem kvinner. Det er utrolig viktig, konkluderer hun.

Les også: På rømmen mot motedrømmen: Klesdesigner Lieu Le