Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

På rømmen mot motedrømmen: Klesdesigner Lieu Le

DSC02716

Melk & Honning vil sette større fokus på nordmenn som jobber med mote internasjonalt. Derfor har vi startet artikkelserien «på rømmen mot motedrømmen» som tar for seg norske personer som satser på mote i utlandet. 

Denne gangen har vi snakket med klesdesigner Lieu Le.

Lieu Le har studert klesdeign på Esmod i Oslo, TEKO  i Danmark og på London College of Fashion. Etter utdannelsen hadde Le utplassering hos det britiske motehuset KTZ, og ikke lenge etter starte hun å jobbe som frilans desginer for ulike motehus i London, samtidig som hun jobber med egne prosjekter. En gang i fremtiden ønsker hun å ha sitt eget merke, men for øyeblikket er det viktig å få mye erfaring, forteller Lieu til Melk & Honning.

– På den måten bygger jeg opp mitt nettverk, samtidig se hvordan ulike motehus jobber på hver sin måte og hvordan de jobber mot London Fashion Week.

Lieu valgte å flytte til utlandet for å studere mote fordi hun ønsket å se hvordan den internajonale moteindustrien fungerte.

– Jeg har alltid likt å reise og treffe ulike mennesker og kulturer. Og det å studere i utlandet og være i et internasjonalt miljø var noe som spesielt interesserte meg.

DSC_9739

Fort tiden jobber Lieu for herremerket Cottweiler i London, opp mot deres lansering fram til London Collection Men. Men etterhvert vil den unge designerspiren rette nesen hjemover igjen for å bidre til å styrke den norske moteindustrien.

– Jeg føler nå som jeg har fått et glimt av industrien i utlandet har jeg gode erfaringer jeg kan bringe videre og gleder meg til å utforske det norske moteindustrien. Og jeg ser det er mye som skjer i det norske moteindustrien i forhold til et par år siden. Og det tror jeg også har vært grunnen til at mange fokuserte i utlandet før – men nå ser jeg flere og flere merker vokser opp i Norge. Noe som er utrolig bra! Jeg har troen på at norsk moteindustri vil vokse om det er mer engasjement og støtte fra flere perspektiver og staten.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Under sin tid i motebransjen i London opplevde Lieu mye rart. Men peker spesielt på London Fashion Week som en bisarr begivenhet.

– Det at mange kler seg opp helt crazy og står utenfor fashion week lokalet i mange timer bare for å bli fotografert er litt absurb for meg. Jeg tror de som studerer mote og de som interesserer seg for mote ser på mote fra to ulike vinkler.

Helt siden hun selv ble engasjert i motebransjen beskriver Le seg selv som at hun har blitt mindre og mindre «fashionable». Elementer fra både skandinavisk miniamlisme og asiatisk kultur påvirker mye av hennes personlige stil – og hennes design.

– Mitt daglige antrekk er veldig enkelt. Jeg går mye i sort, og det å føle seg komfortabelt er viktig for meg. Jeg går som regel alltid med mine adidas trainers, høyhalset eller v-neck og culottes.

IMG_4570 edtd 2 IMG_3708 edtd 2

Lieu sitt beste tips til andre som vil studere mote i utlandet er å være selvsikker og tro på sin egen stil og hva du vil. Hun mener også at det er stor forskjell på bransjen her hjemme i Norge og i utlandet – og du må være ganske hardhudet og tåle kritikk.

– Jeg tror det mange universiteter ser på er om du er selvstendig nok, og takler å ta imot kritikk. Jeg har både studert i Norge, Danmark og London. Og forskjellen var at i Skandinavia er lærerne mye mer mild når det gjelder kritikk, mens London College of Fashion, som er et av verdens beste moteskoler, er på et annet nivå. De ønsker gjerne elevene skal tenke mer ”out of the box” fra det som er standard ”fashion”, avslutter Lieu.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

LIEU-LE-SS16 6LIEU-LE-SS16 8LIEU-LE-SS16 1

Les flere fra artikkelserien «På rømmen mot motedrømmen»:

Klesdesigner Edda Gimnes

Klesdesigner Jone Nielsen

Stylist Connie Berg

Strikkesjef i Kenzo: Siri Johanesen

Stylist Salima Jobarteh

Siste saker

Mest lest nå
Les mer