Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

På lørdag er det tid for PRIDE-paraden

LGBT-miljøets store høytid kulminerer med en svær parade i Oslo på lørdag. Vi har fått tips av en makeup-artist og funnet fram til fem Youtube tutorials, slik at du kan møte dagen i all din glitrende, fargerike prakt.

Helt siden 1969 har LGBT-identifiserte brukt starten av sommeren til å vise offentlig stolthet og glede over sin medfødte annerledeshet. Det har skjedd i form av fester, opptredener – og parader.

Nå på lørdag finner Pride-paraden sted i Oslo, det absolutte høydepunktet under Pride-feiringen. I fjor gikk 30.000 mennesker i toget. I år har FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold – valgt å fokusere på alle de som av forskjellige grunner ikke tør, får lov til eller kan være en del av paraden, på tross av at de vil. De oppfordrer folk til å «gå for dem», gjennom en kampanje der en hel haug av kjendiser figurerer. Så det er ikke umulig at årets parade vil slå rekorden fra fjoråret.

Med regnbueflagg susende i vinden, kjører mange av de som går i paraden fargesterke, glitrende klesplagg og sminke.

– Pride er jo en feiring som bare skjer én gang i året, så hvorfor ikke dra på litt? Sminke kan jo vaskes bort, så ikke vær redd for å ta av, mener make up-artist Liam Seeland. 

Seeland har den siste tiden jobbet både med Trollkrem og flere ulike artister, og har en Instagram-konto som flommer over alt fra nedtonede til mer «drag queen»-aktige make up-looks. Han skal selv kjøre det han kaller «Twink på hyperstate» på lørdag.

– Og når jeg opptrer på Skeiv Natt med Glitterfitter senere på kvelden skal jeg gjøre en human doll/IRL anime greie. Gleder meg sykt! Mens jeg sitter å sminker meg får jeg alltid masse idéer, så jeg vet egentlig aldri helt hva det blir til.

Les også
Norske Woodling satser med stor rebranding

Mens man hoier og shaker i juni-varmen på lørdag, kan man risikere å bli varm og svett. Da tipser Seeland om å kjøre på med masse pudder, masse setting spray og en fresh håndvifte.

– Ingenting er mer «queer» og «extra» enn en håndvifte! Keeps you cool and looks severe!

Dersom man ikke er keen på å se ut som man har dyppet hodet nede i en bøtte glitter, anbefaler han å fokusere på små detaljer som er annerledes enn man pleier.

– Kanskje en hakket mer dramatisk liquid liner? Eller litt glitter i øyenskyggen? Man trenger ikke gå helt «drag». I arbeidet mitt har jeg stort sett alltid fokus på én ting, for eksempel litt dramatiske øyne og ellers naturlig sminke. Da blir ikke helheten for mye, selv om elementene er mye i seg selv.

Inspirasjon fra Liam Seeland sitt arbeid

Her har du fem tutorials – for den aller mest vågale, og for den som bare vil kjøre litt mer enn vanlig:

Siste saker

Mest lest nå
Les mer