Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

På baderomshyllen til: Modell og skuespiller Kamilla Alnes

Melk & Honning har besøkt modell og skuespiller Kamilla Alnes (28) hjemme i Beachwood Canyon i Los Angeles – bare et par steinkast fra det ikoniske Hollywood-skiltet. Vi har tatt turen inn på baderommet og fått titte i hyllene som skjuler hennes skjønnhetstriks.

Tekst og foto: Hanne Sagstuen

– Da jeg var liten var drømmen å bo på en gård med mange dyr, og jeg ville finne meg en lat mann slik at jeg fikk passe på alle dyrene selv. Den drømmen har endret seg litt siden den gang. Jeg var en skikkelig guttejente med pottesveis. Jeg spilte fotball, håndball, kjørte snowboard og hørte på Limp Bizkit. Med andre ord, så var ikke sminke og skjønnhet noe jeg brukte mye tid og energi på.

– Etter å ha vunnet Top Model i 2007 flyttet jeg hjemmefra for å jobbe som modell og bodde de neste årene i Paris, Milano og London. Etter å ha studert litt skuespill i London bestemte jeg meg for å prøve meg i Los Angeles. Det som etter planen skulle være 3-6 måneder, ble til 6 år og enda er jeg her.

– Jeg jobber nå både som modell og skuespiller, ganske langt fra den lille gården. L.A. er en stor by med mye forurensing, noe som gjør at jeg kanskje må ta ekstra godt vare på huden min. Hvis jeg er i Norge over en lengre periode så merker jeg stor forskjell på hud og hår. Luften og vannet vi har i Norge er så mye renere enn her borte. I tillegg er det varmt og jeg svetter generelt mer i denne byen. Jeg går ofte turer på fjellet så jeg er mer i solen enn hva som kanskje anbefales. Spør du meg er solkrem en av de aller beste anti-rynke kremene som fins og jeg går aldri ut døren uten. Jeg har byttet litt mellom forskjellige produkter og akkurat nå veksler jeg mellom Protection 50 Sport fra Dermalogica og Anthelios SX Daily Moisturizing Cream SPF 15 fra La Roche Posay, begge funker veldig godt for huden min.

Les også
60-tallssminke er tilbake

Hudpleie

– Jeg har jobbet som modell i over 10 år og det er en del av modellyrket å ta vare på meg selv og utseende. Jeg anser ikke meg for å være veldig jålete men utseende er og blir en stor del av jobben min. Jeg har heldigvis klart å plukke opp en god del lærdom fra flinke sminkører og folk jeg har jobbet med opp igjennom årene. Ett av de viktigste rådene jeg har fått er å rense huden godt. Før trodde jeg å skylle huden med en rens var nok, men sminke kan sitte utrolig godt og det må som regel mer til enn en sminkeserviett. Jeg sørger for å rense ansiktet grundig slik at huden får puste, spesielt etter jeg har jobbet. Et produkt som er gjenganger hos sminkører og som jeg også har blitt veldig glad i er Bioderma Crealine H2O, denne bruker jeg som regel for å fjerne det øverste laget av sminke før jeg bruker en dypere ansiktsrens for å rense huden grundig. Ellers liker jeg å skjemme meg bort med ansiktsbehandling to ganger i måneden. Jeg liker ikke gå med et tykt lag sminke over lengre tid og vasker ansiktet 2-3 ganger om dagen. Det siste året har jeg brukt hudpleieprodukter fra et merke som heter Arbonne. Disse begynte jeg å bruke for litt under ett år siden og jeg elsker produktene! Jeg bruker RE9 Advanced Set – Extra Moisture #8109. Jeg har prøvd mange forskjellige parfymer men sliter med å finne en jeg digger. Jeg har istedenfor funnet en olje fra Biosilk som lukter utrolig godt og gir en fin shine på kroppen.

Sminke

– Ett av de første sminkeproduktene jeg prøvde var en maskara jeg fikk av mamma. Den slet jeg med, husker jeg. Andre venninner i klassen min fikk så sabla fine vipper av maskaraen sin, men på meg ble det bare klumper. Jeg hadde fortsatt lite peiling på sminke da jeg var 17-18 år og begynte som modell. Jeg plukket etterhvert opp tips fra folk jeg jobbet med og fant fort ut hva jeg liker og ikke liker. Jeg er nok ganske kjedelig når det kommer til sminke og bruker generelt lite sminke til daglig. Sjelden maskara og øyesminke, og det er kun fordi jeg synes det er så innmari kjedelig å fjerne all sminka senere. Det har nok mye å gjøre med at jeg har en jobb der jeg konstant har mye sminke på huden. Når jeg har fridager eller er hjemme syns jeg det er deilig og la huden puste. Jeg har brukt bareMinerals Original Foundation i årevis og liker den veldig godt. Jeg veksler mellom den og bareMinerals Skin Pure Brightening Serum Foundation. Ellers syns jeg øyenbryn er viktig og liker Anastasia Beverly Hills DIPBROW Pomade veldig godt. Jeg har også funnet en dame som gjør threading av øyenbryna når jeg føler det trengs.

Les også
19 SPM: Lisa Alexandra

 

Hår

– Jeg har hatt pannelugg i ca ett år nå men har bestemt meg for å la den gro ut. Frisøren min her anbefalte Olaplex til meg for et par år siden og jeg har siden brukt den en gang i uken. Det er en maske som styrker og reparerer håret, jeg masserer inn en rikelig mengde, nesten 1⁄3 av flasken, og lar sitte i ca 30 min før jeg vasker håret med sjampo og balsam. Når det kommer til sjampoer og balsamer liker jeg å bytte de ut hver 2-3 måned. Akkurat nå bruker jeg Extreme Shampoo og Color Extend Conditioner, begge Fra Redken. Lillasjampo og clarifying sjampo er to faste produkter hos meg, det er et must for håret mitt. Jeg har akkurat gått tom men bruker til vanlig lillasjampoen Lee Stafford Bleach Blonde. Jeg har brukt den i flere år og den er desidert best på å få bort gulskjær i håret. Clarifying sjampo gir en dypere rens, og fjerner produkter som samler seg opp i håret over tid. Jeg har ofte håret fullt av stylingprodukter på jobb så denne er absolutt ett must for meg. Jeg veksler mellom to jeg liker veldig godt, No.4 Clarifying Shampoo og Phyto Phytoneutre Clarifying Detox Shampoo. Ellers når det kommer til styling er jeg ganske lat. Akkurat nå bruker jeg hårpudder fra American Crew Boost Powder, jeg liker å style håret så det blir en blanding mellom rufsete og volumøst. Ellers bruker jeg S.Heart.S Scalp Brush, jeg tør nesten ikke si det men etter å ha blitt overtalt av frisøren min kjøpte jeg denne hårbørsten for nesten 700 kr. Jeg merker absolutt at den er mer skånsom mot håret i forhold til en vanlig hårbørste. Den er designet for å massere hodebunnen i tillegg til å rense håret og jeg bruker den både i tørt og vått hår.

Les også
Dette er sesongens mest populære behandlinger hos Timma

Kosthold og trening

– Jeg ser absolutt en sammenheng mellom hva jeg spiser og hvordan huden min ser ut. L.A. har et veldig tørt og varmt klima så det er lett å bli dehydrert. Jeg er nøye med å drikke mye vann og det vises med en gang på huden hvis jeg er dehydrert. Når det kommer til mat og kosthold er det heldigvis lett å leve sunt her. Kaldpresset juice kan man for eksempel finne overalt og jeg kjøper nesten daglig en gingershot og en juice med gulrot, ingefær og selleri. Ellers er jeg en person som er glad i gode oster og generelt mye melkeprodukter så Multi-Probiotic kosttilskudd er et must for meg. Jeg tar disse sammen med andre vitaminer hver dag og den har virket fantastisk for huden min. Ellers prøver jeg å trene litt hver dag. Jeg har som regel tre tyngre økter i uka og resten av dagene tar jeg enkle øvelser hjemme. Helst om morgenen slik at jeg får en liten kickstart på dagen. Jeg og typen elsker massasje, så når vi skal skjemme oss litt bort så har vi en fast plass vi drar til. Vi lever bare en gang og det er lov til å skjemme seg bort en gang i blandt.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Anna Skavlan

Siste saker

Mest lest nå
Les mer