Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Selected Femme og Homme satser på mote for fremtiden med mer bærekraftige kolleksjoner

Nå er over halvparten av kolleksjonen laget av mer bærekraftige materialer enn før

Den danske klesgiganten satser på mote for fremtiden.

Bærekraft er blitt mer enn bare et buzz-ord. Stadig flere aktører retter seg inn mot mer bærekraftige løsninger for mote for fremtiden.

Blant de er danske Selected Femme og Homme under Bestseller-paraplyen. De jobber etter en såkalt ASAP ASAP-modell, «as sustainable as possible as soon as possible». Målet er at hver eneste fremtidige kolleksjon skal bli mer bærekraftig enn den forrige helt til alle produktene er biologisk nedbrytbare.

I AW19-kolleksjonen er over halvparten av kolleksjonen laget av mer bærekraftige materialer enn før.

Alle jeans er i 100 prosent økologisk bomull, mens mange av kjolene er i materialer som resirkulert polyester, tencel og viskose. Yttertøyet er i materialer som resirkulert ull, polyester og Thermore Ecodown som består av resirkulerte plastflasker.

Fra AW19-kolleksjonen.

– Så bærekraftig som mulig, så fort som mulig

– I løpet av de siste to årene har vi utviklet produkter med større omtanke og implementert flere og flere bærekraftige materialer i hver eneste kolleksjon. For oss er bæredyktighet ikke bare en kapselkolleksjon eller en trend – det er en kjerneverdi. Derfor har vi forpliktet oss til å drive en mer bæredyktig forretning og redusere vårt avtrykk på planet & people, sier Poul Bendixen, Brand Buying Manager til Melk & Honning.

Fra AW19-kolleksjonen.

– Vi ønsker å skape en positiv utvikling når vi designer og utformer våre produkter. Og vi utfordrer oss selv konstant ved å integrere en rekke bærekraftige materialer som økologisk bomull, resirkulert ull, resirkulert polyester og innovative materialer som tencel og cupro. Dette er en lang og komplisert reise. Men med vår nye ASAP ASAP-strategi er det vår ambisjon å bli så bærekraftig som mulig, så fort som mulig.

Hovedbilde via Selected Femme.

Les også: Må norsk mote bli mer bærekraftig for å overleve?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer