Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nå stenger norske klesbutikker igjen
(Foto: Melk & Honning)

& Other Stories slipper designersamarbeid med koreanske Rejina Pyo

– Min største rollemodell da jeg vokste opp var mamma, forteller designeren til Melk & Honning.

Designersamarbeid er snarere blitt regelen heller enn unntaket i moteverdenen. Siden den aller første gjestedesignerkolleksjonen fra H&M så dagens lys i 2004 har stadig flere kastet seg på det som har vist seg å være noe langt mer enn bare en trend. For tydeligvis elsker vi designersamarbeid.

Det er kanskje ikke så rart. Samarbeidene gjør høymote som vanligvis er forbeholdt en eksklusiv liten klikk tilgjengelig for hvermannsen – det er vinn-vinn for både forbrukerne og designerne, og flere av disse kolleksjonene er blitt rene samlerobjekter som går for mange ganger sin originale pris.

Les også: Nå er deres designersamarbeid endelig i butikk

Torsdag denne uka slipper lillesøster & Other Stories sitt nye designersamarbeid med Rejina Pyo.

Rejina Pyo gjør designersamarbeid med & Other Stories

Den sør-koreanske London-baserte motedesigneren er kjent for sine tidløse og klassiske silhuetter, og har både megakjendiser og influencere på kundelisten.

Til Melk & Honning forteller hun at hun allerede fra ung alder visste at det var i moteverdenen hun ønsket å jobbe.

– Min største rollemodell da jeg vokste opp var mamma. Hun jobbet som designer, og jeg pleide å tyvlåne skisseboken hennes. Hun måtte gjemme den fra meg. Jeg var som besatt! Jeg var så trukket til den verdenen, og visste tidlig at det var her jeg ville jobbe – på en eller annen måte.

Født i Seoul flyttet Rejina Pyo til London i 2008 der hun ble uteksaminert fra moteskolen Central Saint Martins i 2011. Hun lanserte sitt eget merke i 2013, noe hun vant Emerging Talent Award for under British Fashion Awards i 2019. Hennes merke ble raskt en kritikersuksess. Med det fulgte interessen fra kjendiser, influencere og motepersonligheter, og også kommersiell suksess.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Jeg er så stolt over at jeg har vokst businessen organisk – uten investeringer utenfra og med et team som stort sett har vært med fra begynnelsen. For meg er den største spenningen og målestokken for suksess å se en vanlig kvinne som lever sitt daglige liv iført Rejina Pyo.

Rejina Pyo tror samarbeidet med high street-butikken gjør at hun kommer i kontakt med et bredere publikum globalt. (& Other Stories)

Hun forteller at hun er stolt over å være koreansk og av sin kulturarv.

– De første årene jeg studerte og jobbet her i Storbritannia var en utfordring, ikke minst grunnet språkbarrieren og hvordan jeg så ofte ble behandlet som en outsider. Likevel må jeg si at jeg er jeg utrolig takknemlig for utdannelsen og erfaringen jeg har fått i møte med utallige mennesker her. Det har bidratt til å forme både meg selv og selskapet mitt til den suksessen det er i dag.

Kolleksjonen, som er i butikk og her hjemme på nett allerede nå på torsdag består av 11 plagg laget i silke, økologisk bomull og lin med priser fra 590 til 1990 kroner. Det er langt rimeligere enn det Rejina Pyo vanligvis går for.

– Dette samarbeidet har gjort det mulig for oss å få kontakt med en mye bredere publikum globalt, og jeg er glad for denne muligheten til å se kvinner over hele verden i mitt design, forteller hun til Melk & Honning.

Du kan se hele kolleksjonen lenger ned i denne saken.

– Sammen med & Other Stories ville jeg lage en tilgjengelig og mangesidig kolleksjon med mer bærekraftige og langvarige premiummaterialer. Jeg hadde den opptatte kvinnen i tankene – hun som stadig er på farten, og som trenger plagg som passer både dag og natt, sier Pyo i en uttalelse.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

– Jeg var også opptatt av å inkludere kvinner som jeg synes er inspirerende i kampanjen: Lotta Klemmings, Sveriges eneste kvinnelige østersdykker, Brittany Asch, en fantastisk florist basert i LA og Poppy Okotcha, en Storbritannia-basert produsent. Sammen uttrykker de styrke, passion og en koblingen til naturen som jeg forholder meg til.

Kolleksjonen heter inspirasjon fra naturen, og fargepaletten er holdt i mørkegrått, svart, hvitt, khaki, mandarin og safrangul.

Se hele & Other Stories x Rejina Pyo-samarbeidet her:

Kjole i silkemiks kr 2490
Croppet blazer i ull kr 1990
Hvit kjole kr 790
Kjole i silkemiks kr 1790
Kjole i silkemiks med åpen rygg kr 1990
Kjole i silkemiks kr 2290
Skreddersydd blazer kr 1290
Shorts kr 590
Shorts kr 590
Langt skjørt kr 790
Topp i silke kr 890

Les også: Nå er motemerket hennes verdt milliarder

Siste saker

Mest lest nå
Les mer