Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Paradisbukta (Foto: Ida Brun)

Oslos beste badesteder

Sommer i byen? Vi har laget en liste med Oslos beste badesteder.

Det er sommer for fullt, og denne helgen kan det se ut som at vi får kjenne litt på varmen igjen i hovedstaden også. Gradestokken nærmer seg oppimot 30 grader i Oslo, og i byen vet vi at det alltid er ekstra hot!

Når gradestokken viser så mye kan det være godt å ta seg et forfriskende bad, i stedet for å sitte inne og koke dagen lang.

Eller så er du kanskje på ferie i byen og trenger en dukkert asap, men vet ikke hvor? Ikke fortvil, we got you.

Oslo har et hav (eller en fjord, hehe) av badesteder å velge i. For å help you out on a hot summer day, har vi i Melk samlet Oslos badesteder for deg.

Sørenga Sjøbad

Hele Oslos Sørenga <3 Hvem har vel ikke vært her? Hver sommerdag kryr det av store og små på badeplassen nesten midt i sentrum. Muligheter for å hoppe fra stupetårn, eller hvis du er av den pinglete typen finnes det en liten strand, barnebasseng og stige ned i vannet også.

Utsikten til byen fra Sørenga (Foto: Ida Brun).
Utsikten til byen fra Sørenga på kvelden (Foto: Ida Brun).

Kaifronten

Gjemt bak Munch museet i Bispevika, finner vi det nyeste tilskuddet av badesteder i Oslo – nemlig Kaifronten. En brygge med gode muligheter for å tæne og hoppe rett i havet. Rett i nærheten har du flere cafeer og spisesteder, hvis en matbit eller en kald øl skulle trengs utover dagen.

Kaifronten (Foto: Oslobukta).
Kaifronten (Foto: Oslobukta).

Tjuvholmen Badeplass

Bortenfor Aker Brygge og rett ved Astrup Fearnley finner du Tjuvholmen badeplass. Her er det en liten badestrand, stor gressplen hvor du kan chille og en brygge hvor man bare kan hoppe rett i havet.

Utsikten fra Tjuvholmen (Foto: Ida Brun).

Paradisbukta

På Bygdøy finner vi også det kjente og populære badestedet, Paradisbukta. Med en fin sandstrand er det attraktivt å bade her for både store og små. På en varm sommerdag gjelder det å være tidlig ute, hvis du vil ha en bra plass på stranda.

Huk

Tar du bussen ut til Bygdøy har du mange muligheter for å finne en badeplass. En av de største og kanskje mest populære badestedene er Huk. Her kryr det av folk en varm sommerdag. Det er god plass til alle som kommer. Er også en kiosk å finne der, hvis en kald is skulle friste i sola.

En av mange badeplasser på Bygdøy (Foto: Ida Brun).
En av mange badeplasser på Bygdøy (Foto: Ida Brun).

Hovedøya badeplass

Ta ferga fra Aker Brygge og over til Hovedøya. Finn deg en gjemt spott alene på et svaberg, eller legg deg på en av de to badestrendene som er å finne på øya. Om sommeren i Oslo får du det ikke mer idyllisk.

En av strendene på Hovedøya (Foto: Ida Brun).

Bekkelagsbadet

Er du keen på å komme deg litt lenger ut av sentrum, så er Bekkelagsbadet ved Søndre Bekkelaget en fin mulighet. Du finner badebrygge, stupetårn og et grøntområde med muligheter for å spille volleyball – for eksempel.

Sognsvann

Hvis du ikke er så fan av saltvann er Sognsvann plassen for deg. Her blir vannet fortere varmt, så det er ganske greie badetemperaturer. Det er barnevennlig, og litt roligere enn badeplasser som Sørenga og Tjuvholmen – men fortsatt veldig populært.

Sognsvann (Foto: Ida Brun).
Sognsvann (Foto: Ida Brun).

Les også: 6 nøkkelplagg du bør ha i sommergarderoben

Siste saker

Mest lest nå
Les mer