Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

– Oslo-folk ser ut som de har brukt to timer på å bli ferdige, når de egentlig bare har slengt noe på seg

Vi møtte HYPEBAE-redaktøren Nav Gill på Øyafestivalen.

Etter fire dager og nærmest hundre konserter avsluttet årets Øyafestival lørdag kveld. De siste årene har festivalen begynt å tiltrekke seg flere internasjonale stornavn – både på scenen og i publikum. I år hadde den skotske redaktøren for streekstylemekka HYPEBAE fått seg Øya-bånd rundt armen, og vi tok muligheten til å spørre henne om hva hun syntes om Oslo-folkets festivalstil og streetwear. 

HYPEBAE.com ble startet i fjor som HYPEBEAST.com sitt flagship av og for kvinner. Journalist, blogger og cool-girl Nav Gill ble U.K.-redaktør, og det siste året har nettsiden alltid vært først ute med nyheter og skarpest på å definere streetwear-trender. Gill forteller Melk & Honning at hun fikk øyene opp for Øya på grunn av festivalens varierte og inkluderende program.

– Jeg er kun i Oslo for å være på Øya, og dekke festivalen for HYPEBAE. Det er veldig spennende fordi festivalen jobber for å ha en lik representasjon av menn og kvinner på scenen. Dette er veldig spennende for oss som fokuserer på en kvinnes perspektiv. HYPEBAE er for kvinner som er interessert i disse tingene, og derfor er det viktig for oss å skrive om en festival som har en god og rettferdig representasjon av kvinner i industrien.

Etter kun to dager, skryter redaktøren veldig av festivalen.

– Det er så mange festivaler som har fantastisk line-up, atmosfære og mennesker, men om man fjerner de mannlige artistene fra programmet står man igjen med et veldig beskjedent antall kvinner. Noe som er ganske dritt. Derfor er det fantastisk å være et sted hvor de faktisk prøver å representere begge kjønn likt, mener Gill.

Nav Gill. Foto: Silje Skarra

Skryten stopper heller ikke med festivalen. Gill forteller at hun er svært imponert over hvordan det norske festivalpublikummet kler seg, og trekker frem Oslo-folks evne til å se uanstrengte ut som det som skiller oss ut fra mengden.

Les også
Hårfrisyrer som passer perfekt til bunad (og andre antrekk) på 17. mai

– Oslo-folk er så glamorøse og uanstrengte. Det ser ut som de har brukt to timer på å bli ferdige, når de egentlig bare har slengt noe på seg.

– Stilen på jeg ser på Øya er veldig blandet. Man har mange internasjonale mennesker, slik som meg, men det er jo flest nordmenn. Det er ikke veldig anstrengt. Her er det ingen som kler seg opp slik de gjør på andre festivaler, slik som Glastonbury for eksempel, hvor folk tar på seg glitter og fjær. De kler seg ut for mye. Hvorfor gjør man det? Altså, det er ikke komfortabelt og det er ikke kult heller. Her er folk den de er. Ingen later som.

Det er ikke kun festivalstilen vi har mestret i følge Gill. Hun er svært imponert over nordmenns streetwear-vaner også.

– Streetwear i London er ganske «wacky», og i New York kler alle seg bare i svart. Her eksperimenterer folk mye mer. Jeg har sett alle basisplaggene, som denim og sneakers, men det er hvordan dere setter det sammen og oppfører dere som ser så bra ut. Jeg er veldig imponert.

På en skala fra 1 – 10 vil Gill gi den norske stilen en solid 9er, og mener det er noe med de skandinavere som skiller seg ut fra mengden. Nylig var hun også i Stockholm hvor hun blant annet intervjuet streetwear- og pop-dronning Zara Larsson.

– Jeg var i Stockholm for første gang forrige måned og jeg la merke til hvor kule folk var der. Jeg hadde ikke forventet at nordmenn skulle være like kule som de fra Stocholm og København, men Oslo-folk er på helt samme nivå. Skandinavere er bare så kule! Hele denne regionen er kanskje den kuleste i verden.

Les også
Kjenner du til det norske smykkemerket Afrodite by MG?

Gill kunne enda ikke trekke frem én spesifikk nordmann som hun mente hadde knukket streetwear-koden, så vi tok heller å viste henne fire av våre hippeste og mest stilige streetwear-tilgjengere. Les Nav Gills dom av stilen til Cezinando, Unge Ferrari, Ida Broen og Astrid S under.

1. Cezinando

– Han ser ut som han har lyst til å være streetwear, men han tar sjanser. Sånn med den blå genseren og den gule buksen. Det er veldig IKEA. Men man må være forsiktig med en sånn kombinasjon, så han skal få mye cred for selvsikkerhet. Fotballtrøyen er veldig London. Han har helt tydelig sin egen stil og gjør sin egen greie og det digger jeg.

Score: 7

2. Unge Ferrari

– What up Young Ferrari? Jeg liker de stripete buksene, og skoene hans. Føler bildene er litt for poserte, og steetwear er ikke veldig modig. Det er veldig typisk, ikke noe nytt. Ikke like originalt som han forrige.

Score: 5

3. Ida Broen

– Dette er bra! Hun her er mye bedre en guttene. Jeg liker at hun ikke er supertradisjonell og bruker like gjerne en kjole. Hun gjør helt sin egen greia. Både baggy silhuetter og korte kjoler. Det er veldig kult. Hun varierer veldig.

Score: 8

4. Astrid S

– Dette er så HYPEBAE. Jeg har de Adidas-buksene! Jeg har de røde sneakerne også! Hun vinner for meg. Man ser hun har lagt en effort i det, men ikke for mye. Hun har det gøy og ser komfortabel ut.

Score: 10

– Jentene vinner definitivt dette for meg. Guttene har litt mer å gå på, avlutter redaktøren.

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

Foto hovedbilde: Silje Skarra

Se også: Streetstyle fra Øyafestivalen #2

Siste saker

Mest lest nå
Les mer