Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram @stratos.oslo

Oslo-guide: Dette må du få med deg sommeren 2021

Covid setter fortsatt en stopper for noe, men Oslo smiler likevel om sommeren.

Oslo er faktisk en by som aldri sover. Og ingenting er vel bedre enn å være turist i egen by – eller bare helt vanlig turist.

Uansett hvilket forhold du har til hovedstaden finnes det alltid ting å gjøre, se og oppleve.

Her er en mini-guide over hva som skjer denne sommeren.

NB: Med forbehold om at stedene som nevnes her er eller kan komme til å bli påvirket av ulike former for koronarestriksjoner.

Les også: M&Hs favoritter: 13 stilige og nytte ting å ta med på stranda

Utstilling på Kunstnernes hus: Ida Ekblad – Pike lægger i ovnen.

4. juni – 8. august

Sommeren 2021 åpnet Kunstnernes Hus separatutstillingen Pike lægger i ovnen med den norske samtidskunstneren Ida Ekblad. Utstillingen består av malerier og skulpturer, i tillegg til en enorm utendørs skulptur. Ida Ekblad (f. 1980 i Oslo) bor og arbeider i Oslo. Dette er hennes første utstilling i Norge på veldig lenge. Verdt å få med seg!

Les mer her.

Kino: Cinemateket har sommeråpent

1. juli – 31. juli

Da de endelig fikk åpne dørene igjen, bestemte Cinemateket seg for at de like gjerne kunne holde åpent hele sommeren.

Programmet består av et knippe filmer, slik som Zappa, Kajillionaire og Nomadland. Men man finner også klassikere som Ingmar Bergmans Jordbærstedet, Jean-Luc Godards Le mépris og Eric Rohmers Et sommereventyr. I tillegg vises tre filmer av den amerikanske manusforfatteren og regissøren Charlie Kaufman. Snurr film!

Les mer her.

Bademulighet: The Well – Summer Club

1.Juli – 31. juli

Gikk du glipp av turen til rivieraen i år? Fortvil ikke. For selv om The Well strengt tatt ligger utenfor Oslo er det lett å komme seg dit enten med bil eller The Well-bussen – som er gratis . Hver lørdag i juli kjører de live DJ-sett og svale drinker fra pool-baren i beste riviera-stil. Tillater ikke været uteliv er det samme opplegg inne.

Les mer her.

Aktiviteter på fjorden: Kongen Marina Kajakkutleie

Kongen Marina er en av Oslos mest kjente barperler. Men det mange kanskje glemmer er at det går an å gjøre mer enn bare å spise og drikke her.

I hele sommer kan du leie, kajakk, SUP-brett og padle board her. Bookingen er superenkel og du kan velge mellom timeleie og dagsleie. En perfekt måte å nyte Oslofjorden på!

Les mer her.

Underholdning: Utendørsquiz i parken

Juli – August

«Byens mest populære quiz» sies det på Facebook. Hver onsdag, eller lillelørdag, er det klart for quiz i en av Oslos mest kjente parker; St. Hanshaugen. Her får du utsikt, god drikke og påfyll til allmennkunnskapen. Ta med deg en venn eller tre, så danner dere et utendørs quizlag.

Les mer her.

Konsert på SALT: Frida Ånnevik

24. juli kl. 19.00

I 2020 feiret Ånnevik ti år som artist. Denne lørdagen får du muligheten til å oppleve henne på SALT i sentrum av Oslo. Her vil artisten ta deg deg med tilbake til starten. Denne stemningsfulle plassen er verdt et besøk i seg selv, også utenom konserten. Her kan man sitte og nyte god drikke med sjøutsikt.

Les mer og kjøp billetter her.

Uteliv: Stratos – Siste sommer på Oslos tak

18. juni – 28.august

En epoke er over når takterrassen på Stratos går en usikker tid i møte. En av Oslos mest kjente uteserveringer har en lang historie. Her har det vært åpent siden 1935, men nå er det altså slutt. De runder av med ett smell og er åpne hver fredag og lørdag, med et spekket program fullt av DJs og events.

Les mer her.

LES OGSÅ: M&Hs sommerguide: 24 timer i Trondheim

Siste saker

Mest lest nå
Les mer