Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
stylistene

Ønskereprise: Norske moteserier vi aldri glemmer

Ny sesong, takk!

Mens høstens tv-program er full av reality som «Love Island» og «Ex on the Beach» har vi gravd i arkivet tilbake til da det var flere moterelaterte serier på plakaten.

Her er de norske mote-reality-seriene vi aldri glemmer:

«Stylistene»

I 2013 kom VGTV med reality-programmet «Stylistene». Her ble ti norske jenter og gutter invitert til Stockholm for å konkurrere om en jobb i MinMote. Felles for de alle var at de hadde en drøm om å gjøre karriere som stylist.

Tidligere MinMote-leder Sonia Huanca Vold, stylist Storm Pedersen, programleder og DJ Charlotte Thorstvedt og stylistskole-gründer Helene Falk, skal følge, dømme og lære opp de ti håpefulle til å nå drømmen. Deltagerne får style ulike kvinner og hverandre i klær fra Nelly, jobbe med den norske designeren Fam Irvoll og ta stilleben av L’Oréal-produkter.

Psst: Alle episodene ligger fortsatt på VGTV.

«Oslo Girls»

«Mange sier at mote- og mediebransjen i Norge er overfladisk, og det er den. Men det er også spennende og krevende. Man må være smart, jobbe hardt og være villig til å ofre vennskap og kjærlighet for å komme dit man vil. Dette er ikke en jobb, det er en livsstil. Det er en knallhard kamp om plassene og det er lett å få seg fiender. Det skulle jeg snart få oppleve».

Slik lyder en kommentar fra «Oslo Girls»-profil Marie, mens vi får se modeller på catwalken og motefiffen sitte på første rad. Det legger lista for akkurat det vi får ta del i gjennom sesong én av serien.

Serien kom ut i 2010, men ligger fortsatt på VGTV.

«Det Nye-jenta»

«Det Nye-jenta» skulle være en «annerledes modellkonkurranse» i regi av magasinet Det Nye. Her var toppbloggeren som den gang gikk under navnet «Fotballfrue», Caroline Berg Eriksen, programleder for en gjeng med jenter som ønsket å jobbe med mote og blogg – og ikke minst å vinne en forside på magasinet.

Berg Eriksen og resten av juryen, som blant annet bestod av blogger Espen Hilton, lot jentene konkurrere i alt fra å lage smoothies og å løpe i trapper til å re-designe klær fra Fretex og lage sminke- og hårvideoer.

Det kom ut to sesonger av «Det Nye-jenta», og du kan fortsatt se de hos Det Nye.

«Top Model»

Ikke norsk konsept, men den norske versjonen av den ikoniske modellkonkurransen «Top Model» er selvskreven på denne listen.

Supermodell Siri Tollerød som programleder, mentor og dommer i selskap med modell-mamma Donna Ioanna, som nå granskes av Forbrukertilsynet med fotograf Erik Asla og den svenske stylisten Jonas Hallberg som mer eller mindre faste innslag.

Programmet huset flere norske jenter med en felles drøm om å bli Norges nye supermodell. Gjennom en rekke sesonger med programmet har vi vært vitne til flere titalls jenter som skal lære når å posere foran kameraet og gå på catwalken. I tillegg til flere krokodilletårer, mye latter og litt drama.

Fun fact: Visste du at den norske streetstyle-stjernen og influenceren Darja Barannik har deltatt i konkurransen? Hun var i godt selskap med søsteren.

Video via Se & Hør. Legg merke til dommer Jonas Hallberg i rosa puddel-sko – og at han trener ved å løfte på hunden sin.

Hovedbilde: VGTV 

Les også: Norske Mona gikk visning for Rihanna

Siste saker

Mest lest nå
Les mer