Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Misforståelse? (Getty)

Ødelegger Dior-parfymer for å ta avstand fra «rasistisk» supermodell

Bella Hadid har tråkket skikkelig i salaten.

Forrige søndag delte den verdenskjente supermodellen et skjermbilde på sin Insta Stories fra en sak hos The New York Times som stilte spørsmålet «Hvorfor backer Saudi-Arabia og de forente arabiske emirater militære ledere som dreper demonstranter». Kort tid etter slettet hun dette.

Morgenen etter delte hun nok en gang et bilde. Denne gangen fra flyplassen der hun holder foten i været mot to fly fra Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater.

Les også: Se Bella Hadid bli grilla i Vogues «73 questions»

Det å vise undersiden av foten er innen arabisk kultur et tegn på respektløshet. Sett i lys av hennes tidligere – nå slettede – Insta Stories der hun pekte på Saudi-Arabia og De forente arabiske emiraters innblanding i kriger utenlands, underbygges troen på at Bella faktisk ønsket å komme med et lite stikk mot de to landene.

Nå får 22-åringen så hatten passer på nettet. Mengder av folk på Twitter og Instagram deler bildet hennes med hashtaggen #BellaHadidisRacist.

Det har også blitt oppfordret til å boikotte merker hun har frontet, blant annet Calvin Klein, Versace og Dior, som hun har vært kampanjemodell for i flere år.

Flere har delt filmsnutter der de kaster eller brenner produkter fra de kjente motehusene. Dette vil de – ifølge dem selv – fortsette å gjøre frem til merkene kutter alle bånd til supermodellen.

Ifølge Dazed Beauty, som først omtalte saken, har også de andre i Hadid-familien, i tillegg til folk og merker nært eller fjernt tilknyttet supermodellen blitt overstrømmet med kritiske kommentarer og meldinger.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

På de seneste bildene Bella har delt på Instagram, har hun fjernet muligheten til å kommentere.

https://www.instagram.com/p/Byv1cgtAk58/

All ståheien har gjort at hun har sett seg nødt til å komme med et tilsvar.

Mandag gikk Bella ut med en unnskyldning på Stories – både på arabisk og engelsk – der hun forklarte at hun ikke la merke til flyene i bakgrunnen, at hun aldri i livet ville disset noen på den måten, spesielt ikke noen fra sin egen bakgrunn. (Bella Hadid er halvt palestinsk og har muslimsk og arabisk familie.)

Hun mener det hele er en stor misforståelse.

Det ser likevel ikke ut til at alle er blitt helt overbevist etter supermodellens beklagelse:

Les også: Gigi Hadid saksøkes av paparazzifotograf

Siste saker

Mest lest nå
Les mer