Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vil gjøre klesvask mer miljøvennlig
Foto: @marenschia

3 moteprofiler om nyttårsforsett

Endelig 2021!

Vi lærte fort å nedjustere forventningene våre i 2020, da verden ble snudd på hodet. Det er kanskje vanskelig å planlegge noe for 2021 allerede nå – men et par nyttårsforsett er likevel på sin plass. Det går tross alt an å sette seg mål som ikke involverer reising eller store folkemengder.

Melk & Honning tok en prat med noen freshe moteprofiler om hvordan de skal gripe det nye året.

– Jeg skal reise mer i Norge

Influencer og programleder Janka Polliani har rett og slett planer om å gi fjorårets forsetter et nytt forsøk. Det var nemlig ikke bare koronapandemien som sørget for at forsettene for 2020 gikk i vasken; det var også takket være krystallsyke og en ødelagt arm!

Fortell om dine nyttårsforsett for 2021.

– I år håper jeg at jeg kan få gjennomført 2020s forsetter med litt modifikasjoner. Jeg skal reise mer i Norge, jeg skal få helsa på plass etter en heftig armoperasjon, meditere hver dag og bruke tid på de tingene i livet som er viktig; venner og familie.

Hva slags forhold har du til nyttårsforsett, sånn generelt?

– Jeg syns nyttårsforsett på mange måter er bra, det gir det ekstra lille pushet mange trenger for å få gjennomført ting. 

Janka Polliani har som ett av flere nyttårsett planer om å reise mer i Norge. (Foto via Instagram @polliani)

Hva er det beste nyttårsforsettet du har hatt tidligere?

– Det er kanskje ikke et nyttårsforsett, men jeg har laget en tidskapsel! Der har vi notert ned minner fra året som har vært og skrevet ned hvordan vi tror livet vil være om noen år.

– Det er kanskje først de siste årene jeg har sett på nyttårsforsett som en mulighet til å ta tak i ting. I mange år var det småting som å ikke spise godteri og så videre, men nå benytter jeg anledningen til å lage nye personlige mål for året.

Hva tar du med deg fra 2020? Og hva legger du bak deg?

– Jeg tar med meg at vi klarer alt! Og hvor bra vi er når vi står sammen. Jeg er takknemlig for hvor mye tid jeg har fått med familien, og jeg har også lært mye om meg selv i denne tiden. Jeg legger på mange måter et heftig og vanskelig år bak meg.

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

Fortell om noe du gleder deg til i året som kommer.

– Jeg håper at ting slipper opp litt så hverdagen blir litt enklere for de som er vanskeligstilte. Gleder meg også til Vaffelgutta kan gå og spre glede i Oslos gater igjen!

Janka Polliani har flere nyttårsforsett for 2021. (Foto via Instagram @polliani)

– En fin tid til å reflektere over ting

Influencer Maren Schia har aldri hatt et nyttårsforsett med hundre prosent suksess, men synes det er fint og viktig å sette seg mål for året. Men hun synes i bunn og grunn man kan gjøre det når som helst.

Fortell om dine nyttårsforsett for 2021.

– Det eneste faktiske nyttårsforsettet jeg har i år er å bli flinkere til å ta med matpakke på jobb. Jeg er fæl til å unne meg varm lunsj og det blir dyrt i lengden. Ellers er målet også å spare mer! Og der inngår vel egentlig matpakke-forsettet…

Hva slags forhold har du til nyttårsforsett, sånn generelt?

– Jeg har egentlig ikke noe forhold til nyttårsforsett. Om man har mål kan man jo egentlig sette de seg når som helst, men det er en fin tid å reflektere over ting!

Maren Schia vil spare mer i 2021. (Foto via Instagram @marenschia)

Har du hatt et nyttårsforsett tidligere som du nå ser på som skikkelig tullete?

– Kanskje det å bli flinkere til å trene, for man kan jo begynne med det når som helst. Og det er vel et av de mest vanlige nyttårsforsettene å ha – og et som ofte blir brutt. Så litt tullete er det jo, men fortsatt et bra nyttårsforsett. 

Hva tar du med deg fra 2020? Og hva legger du bak deg?

– Tar med meg mange gode minner tross Korona, og vil legge bak meg usikkerhet rundt ulike aspekter av livet som har blitt påvirket av pandemien. 2020 vil vel for alltid bli forbundet med Korona, men det er viktig å huske på de positive tingene som har skjedd også.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Fortell om noe du gleder deg til i året som kommer.

–Jeg gleder meg til å se hva det nye året kan bringe! Forhåpentligvis blir det et bedre år. Vil gjerne ut å reise igjen, i hvert fall til København hvor min lillesøster har flyttet, slik at jeg får sett henne mer. Ellers gleder jeg meg til å tilbringe mer tid med familie, kjæreste og venner.

Influencer Maren Schia. (Foto via Instagram @marenschia)

– Jeg er veldig opptatt av å skrive ned målene mine

Influencer Paolla da Silva har flere nyttårsforsett for 2021 – et av dem er litt «drastisk», i følge henne selv. Hun dveler ikke ved 2020, og er veldig klar for å tenke fremover.

Fortell om dine nyttårsforsett for 2021.

– Jeg har tre nyttårsforsett for i år. I september 2020 opererte jeg min høyre skulder, så ett av målene for året er å trene opp skulderen slik at jeg kan starte med blant annet yoga igjen.

– Et annet forsett er å flytte til Bali sammen med kjæresten! Det krever at vi forbereder både dokumentasjon og økonomi sånn at flyttingen kan skje før årsslutt.

– Jeg har også satt meg mål om å skrive minst fire A4-sider med hendelser, tanker og refleksjoner fra hverdagen min. I tillegg vil jeg lese minst fem timer i uken.

Hva slags forhold har du til nyttårsforsett, sånn generelt?

– Jeg er person som er veldig opptatt av å skrive ned målene mine ukentlig, månedlig og årlig. De siste årene har jeg endret litt på de årlige forsettene mine, da jeg erfarte at ikke fungerer for meg å sette mål for alle sider av livet. Personlig har det fungert å nedjustere lista til maks 2-3 forsetter. Det har gjort at jeg kan fokusere og bruke all min energi på å oppnå disse få forsettene gjennom de enkelte årene. 

Paolla på Nyttårsaften. (Foto: Privat)

Hva er det beste nyttårsforsettet du har hatt tidligere?

– Ved å få orden på og holde ved like helsen min, så kan jeg oppnå alt jeg vil. Dermed har mange av de beste forsettene vært innenfor dette. Her har det vært mål om alt fra å bli frisk fra enkelte sykdommer, skader og spiseforstyrrelser til kostholdsendringer og treningsmål. Hvis jeg ikke har det bra med meg selv, så føles alt bare håpløst, og jeg mister fokus. Det kan være frustrerende. 

Har du hatt et nyttårsforsett en gang som du nå ser på som skikkelig tullete?

– Nei, jeg tror ikke det. De føles alltid så veldig viktige! Kanskje jeg burde hatt et? 

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Hva tar du med deg fra 2020? Og hva legger du bak deg?

– 2020 har gjort meg bevisst på hvor viktig det er for meg å forholde meg til gode mennesker. Gode og energiske mennesker gir meg energi og lyst! Jeg har begynt å sette mer pris på alle de nye menneskene som jeg blir kjent med.

Paolla har flere nyttårsforsett for 2021. (Foto via Instagram @silvalot)

– Det jeg velger å legge bak meg er alt det som plager meg, som muligheter jeg ikke fikk eller tok. Jeg vil se fremover og ikke bekymre meg over hva som har vært. Jeg er en person som alltid ser fremover uansett hva som har skjedd. 

Fortell om noe du gleder deg til i året som kommer.

– Som nevnt er et av forsettene mine å flytte til Bali sammen med kjæresten min Sultan, innen 31. desember. Det gleder jeg meg veldig til og vi har lagt opp planene slik at dette skal gå på slutten av året. Det er veldig gøy med drastiske mål der en går ut av sine gamle vaner, noe som stimulerer ny tenkning!

– Jeg synes rett og slett det er kult når jeg eller andre oppnår mål som man har jobbet lenge mot. Det er en tilfredsstillelse som er verdt alt det harde arbeidet!

Les også: SMS-intervju nyttårs-edition med Nnenna Echem

Siste saker

Mest lest nå
Les mer