Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Et nytt kapittel i Vogue sin historie

Tidligere i dag ble det klart at sjefsredaktøren gir seg etter 25 år på tronen.

Da det i 1992 ble klart at Alexandra Schulman skulle bli den nye sjefsredaktøren for Britiske Vogue, skrev den britiske pressen at hun ikke var velkledd nok til å ha en slik rolle. Hennes forgjenger, Liz Tilberis, var viden kjent for sine Chanel-drakter, men Schulman hadde en mer nedtonet stil med mye sorte plagg, lange skjørter og platform-sko.

– Hun var ikke særlig «fashion». Hun så ut som en «rock chick» og ikke på en god måte, skal en kjent moteredaktør ha sagt ifølge The guardian.

Det ble også stilt spørsmålstegn ved hennes manglende moteerfaring, siden hun gikk fra mannebladet GQ til Vogue. Likevel visste man hva britiske Anna Wintour hadde klart å få til som sjefsredaktør for magasinets amerikanske motstykke, og stemmene stilnet ettersom Schulman overbeviste i rollen. Millenniumsutgaven som kom ut i desember i 1999 ble magasinets mest solgte noensinne med over 240 000 solgte eksemplarer.

Tidligere i dag ble det altså klart at hun gir seg etter 25 år.

Schulman ble sterkt kritisert for å ha startet ‘heroin chic’ og 90-tallets ekstreme tynnhets-fokus blant modeller, da hun i 1993 viste en skrapa Kate Moss på forsiden og innsiden av magasinet. Men i løpet av sin tid som dukkemester for den britiske blekka ble hun etterhvert meget bestemt på at de ikke skulle skrive om hverken dietter eller plastisk kirurgi. I 2009 skrev hun et klagebrev til de store motehusene der hun jamret seg over at klærne de lager er så små at det ikke gir redaktører annet valg enn å måtte bruke modeller med utstående bein, uten pupper eller hofter.

Det er foreløpig ikke kjent hva 60-åringen nå vil begi seg ut på, men det kan godt tenkes hun vil skrive en oppfølger til den skjønnlitterære boka hun ga ut i 2012 kalt «Can we still be friends», som mottok god kritikk i blant annet The Guardian. Det er heller ikke avslørt hvem som vil ta over stafettpinnen hos det som – fremdeles – utvilsomt er et av verdens aller mest prestisjetunge motemagasiner.

Les også: Kate Moss lanserer sitt eget modellbyrå: – Jeg vil skape stjerner!

Siste saker

Mest lest nå
Les mer