Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette er de nye sminketrendene ifølge Oslo Runways makeup-artist

Backstage_JohannesLFSunde-14-740x493

Foto: Johannes L. F. Sunde

Oslo Runway bød ikke bare på innsikt i de kommende klestrendene, men ga oss i tillegg en pekepinn på hva som ligger foran oss når det gjelder tendenser innenfor hår- og makeup.

Melk & Honning har i den forbindelse tidligere denne uken fortalt om hvilke hårtrender som var rådene på catwalken i Sentralen. Nå er det makeuptrendene som står for tur, og vi har tatt en prat med Sissel Fylling, som var makeup-ansvarlig under Oslo Runway og partner i Stylemanegement, om hva som virkelig gjelder nå.

De forskjellige designerne viste en veldig variert makeup under Oslo Runway. Noen av designerne gikk for en mer naturlig look med fokus på sterke matte lepper og kraftige bryn. Den mer naturlige looken, men blant annet tydelige roser i kinnene, så vi hos blant annet hos Veronica B. Vallenes, Cathrine Hammel, Moiré og Christina Ledang. Dette er preget av at designerne viste fram sin sommerkolleksjon for neste år, så makeupen er tydelig inspirert av en lett og frisk look. Andre designere viste var mer grafiske i uttrykket sitt med kraftig bruk av eyelinere i sort eller en sterk farge, slik som Admir Batlak, Moods of Norway og IBEN.

Sminke 2 Collage

Cathrine Hammel/Moiré/Admir Batlak og IBEN. Foto: Indigital Images/Oslo Runway

– Inspirasjonen på de forskjellige visningene var blant annet fra glam/rock, retro, punk, Frida Kahlo og den klassiske fresh sommer glowy hud med litt markerte øyne i gull/brun/peach og fine gromede bryn, forteller Sissel Fylling til Melk & Honning.

Generelt for den kommende høsten påpeker makeup-stylisten at det kommer til å bli mye mørkere og dypere farger på øyensminken, slik som øyenskygge og øyelinere i for eksempel metall, grønn, blå, burgunder, gull og sølv som legges som sotede øyne.

Les også
Luksusnettbutikkene har fått sansen for norske Kolours Jewelry

Leppene skal også være inspirert av årstiden men burgunder og plommefarger som de mest trendy. Huden skal heller ikke har like mye «glow» som den den har hatt i løpet av sommermånedene, og skal være mattere i og med at man går inn i en mørkere tid.

– Trendbildet i makeup er mer mystisk, sexy, rocka og punk, og det er de kaldere fargerene som regjerer, forklarer Fylling.

Backstage_JohannesLFSunde-1-740x493

Foto: Johannes L. F. Sunde

Higlighting og contouring, som har tatt helt av i sminkeverdenen de siste årene, har makeup-artisten ikke så mye tro på, hvert fall ikke i den voldsomme versjonen som preger mang et fjes både på den røde løperen i L.A. og rundt om i Oslos gater.

– Highlighting og contouring sporet litt av i feil retning et øyeblikk etter at Kim Kardashian kom inn i bildet. Dette blir for teatersminke etter min smak, og man snakker ikke lenger om trender. Om man kan se at noen har konturert ansiktet sitt, så er det er tegn på at man har gått litt hardt til verks, sier Fylling.

Fylling tipser heller at man bruker metoden for å fremheve ansiktstrekk på en soft og naturlig måte, og at dette har alltid eksistert i sminkeverdenen. Personlig liker sminkøren å bruke kremete produkter, fordi dette smelter inn i huden med fine overganger.

Backstage_JohannesLFSunde-4-740x493

Foto: Johannes L. F. Sunde

Se også: Dette er de nye hårtrendene: – Nå er det de late norske kvinnene som er trendy!

Siste saker

Mest lest nå
Les mer