Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

De nye hårtrendene: – Nå er det de late norske kvinnene som blir trendy!

Screen Shot 2016-08-30 at 12.08.24

Foto: Johannes L. F. Sunde

Under Oslo Runway får du ikke bare innsikt i de kommende kolleksjonene, du kan også spotte de nye skjønnhetstrendene. Hvilke hår-og makeup-uttrykk designerne har valgt til å komplementere sine kolleksjoner vil utvilsomt prege trendene utover høsten og vinteren.

Melk & Honning tok en prat Eirik Thorsen under Oslo Runway som er kreativ leder i Adam & Eva og ansvarlig hårstylist under arrangementet, hvor han fortalte om hvilke trender som kommer til å prege nordmenns hår framover.

Ifølge hårstylisten er det den naturlige trenden som gjelder – så det er bare å glemme «granny hair» og pastellhåret som har satt sitt preg de siste årene for godt.

– Det vi ser en tydelig tendens på her på Oslo Runway, men også internasjonalt, er at man bruker den naturlige teksturen – at man ikke manipulerer håret for mye. De som har krøller kjører krøller og de som har naturlig fall går for dét. Folk bruker det de har for alt det er verdt. Det går på individualisme, og det å ikke måtte følge en viss norm, men bare gjøre det beste ut av det du har. Det må jeg jo si at norske jenter generelt er ganske gode til allerede, både på godt og vondt, forteller Thorsen.

Screen Shot 2016-08-30 at 12.10.57

FWSS/Veronica B. Vallenes/Moods of Norway/Moiré. Foto: Indigital Images/Oslo Runway

Den naturlige trenden ble tydelig sett på visningen til Veronica B. Vallenes, Moods of Norway og FWSS. En visning hvor trenden var tatt til en nytt nivå var for eksempel hos Moiré. Inspirasjonen til både kolleksjonen, sminken og håret var «skandinavisk hyttetur». Håret har tatt utgangspunkt i at man har dratt en genser over hodet, med en litt bustete look, hvor skillet er dratt langt til den ene siden.

Les også
Dette er sesongens mest populære behandlinger hos Timma

– Det er ikke tradisjon for å style hår så veldig mye i Norge. Hvis du reiser lenger sør i Europa eller over dammen til USA, så er det mye mer styling til hår. De tar for eksempel en sånn «blow dry» i lunsjen og gjør en sånn innsats. For norske kvinner og jenter så er det «wash and go»-teknikken som regjerer. Og det er jo bra nå – for nå er det den late norske kvinnen som blir trendy!

Selv om trenden er veldig naturlig og «easy», så krever det også arbeid å få til denne looken. Hårstylisten sin beste tips er å gi oppmerksomhet til håret.

– Det krever enda mer av en bra klipp, og det krever enda mer av en bra farge, slik at den skal se naturlig ut. For selv om det skal se naturlig ut, er det jo ikke sikkert at det er naturlig. Skal man gå for den naturlige looken er det jo ingenting som er styggere enn en stygg ettervekst. Så man burde likevel gi det oppmerksomhet og bruke bra produkter.

Screen Shot 2016-08-30 at 12.10.28

ByTimo/Edda Gimnes/IBEN/Christina Ledang. Foto: Indigital Images/Oslo Runway

Også noen tydelige og mer spesifikke trender ble spottet på Oslo Runway, for eksempel det lave hestehalen hos By Timo. For å bryte i den ellers romantiske kolleksjonen valgte de å gå for en nokså stram hestehale med babyhår som faller ut. Hos Edda Gimnes under Bik Bok Runway Awards ble også den lave hestehalen tatt i bruk.

«Wet look» som har vært en gjenganger på catwalken de siste årene har blitt tatt til en nytt nivå med «swet looken» hvor det rett og slett skal se ut som du ikke har vasket håret på en god stund.

Les også
19 SPM jule-edition: Ida Broen

– «Swet look», hvor håret ser nesten fett ut, er jo noe vi har sett på catwalken flere ganger tidligere, også her på Oslo Runway hos IBEN. Men jeg tror ikke akkurat det vil slå an utenfor catwalken, påpeker Thorsen.

Christina Ledang gikk for en helt ny twist på visningen, som er langt fra den naturlige hårtrenden.  Extensions i forskjellige farger ulikt det naturlig håret var synlig festet i bunnen av hestehalen.

– Jeg ville vise noe helt nytt, som jeg ikke hadde sett noe steder før, forklarer designeren selv.

Backstage_JohannesLFSunde-15

Foto: Johannes L. F. Sunde

Les også: Se backstage bilder fra Oslo Runway

Siste saker

Mest lest nå
Les mer