Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ny app vil være motefolkets svar på Instagram

 Sosiale medier har blitt en del av hverdagen til folk flest. Instagram er den appen som scorer høyest hos moteinteresserte. Bilder med hasttaggen #ootd er per dags dato delt 135 744 803 ganger. Men nå er den ny app som vil forsøke å få fashionistaene til å dyrke interessen sin enda dypere.

Danske Ane Schack Fønss Bach er selv hyppig bruker av Instagram, men synes at det var veldig mange baby- og matbilder som kom i veien for moteinspirasjonen. Med en brennende lidenskap for sosiale medier og mote, og med en bakgrunn innen teknologi kom ideen om Garderobe.

Ane Schack Fønss Bach

– Det er et stort kompliment at noen sammenligner Garderobe med Instagram. Hvis Instagram er amerikanske Sprite, så er Garderobe en dansk Faxe Kondi. Instagram er et gigantisk amerikansk foretak med Facebook bak seg. Garderobe er skapt av danske designere, reklamefri og med Skandinaviske brukere i tankene, forteller Ane Schack Fønss Bach til Melk & Honning.

Garderobe er bygd opp på samme måte som Instagram, hvor man følger, liker og kan kommentere på andres bilder, men den danske appen fokuserer kun på mote. På Instagram kan du kan dele alt i verden, mens på Garderobe legger du ut bilder hvor du kan lage dine egne lookbooks med for eksempel hverdagsantrekk og favorittskoene.

– Jeg leverer bare plattformen, resten er opp til Garderobes brukere. Noen bruker Garderobe som redskap til å kategoriske klesskapet sitt – rett og slett holde oversikten. En gang leste jeg at kvinner ofte bruker kun 20% av klærne de eier, 80% av gangene de kler på seg. Garderobe kan hjelpe til å gjøre stilen mer skarp og eliminere feilkjøp og kun ha garderobefavoritter. I tillegg kan man få øynene opp for nye merker som man ikke viste om, og bli inspirert av andres antrekk.

Les også
5 kjønnsnøytrale trender fra catwalken til Dior

Garderobe ble lansert for kun tre måneder siden, og har nå i overkant av 3000 brukere. Så selv om gründerne satser internasjonalt er det en lang vei å gå. Men flere danske motepersonligheter har lagt sin elsk på appen, slik som blogger Marie Jedig.

– De fleste brukerne til Garderobe er fra Skandinavia, primært fra Danmark, men også noen fra Norge. Garderobes brukere er helt vanlige jenter og gutter, men også motebloggere som bruker plattformen som en vei til deres egen side. I Garderobe kan du linke til nettsider så mye du vil – noe du ikke kan i Instagram bortsatt fra i bioen. I appen kan du også velge å dele bildene i tre forskjellige formater: Square, Tall og Wide. Tall-formatet er perfekt til selfies. Og jeg kan si at det i likhet med Instagram er en god del selfies i Garderobe også.

 Les også: Her shopper du billigst luksusvarer i sommer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer