– Drømmen er at alle som eier en dress, går med en Suit Up på ryggen.
Det hjelper lite at man har investert mye penger i svindyrt design, hvis stoffet er rynkete og krøllete. Det er neppe noe som ødelegger et antrekk mer. Og det er vel de færreste som liker å bruke tiden sin på å stryke eller steame, enten det er på morgenkvisten eller på reise.
Det ser norske Suit Up ut til å ha funnet en løsning på.
– Vi designer og utvikler bæreløsninger for dresser og andre relaterte produkter for aktive profesjonelle. Det hele startet med en enkel idé om å transformere den klassiske dressposen om til et trendplagg. Vår visjon er å designe verdens mest effektive dresspose, sier Frode Øvrevik, grunnlegger av Suit Up til Melk & Honning.
Sammen med medgründer Tore Strømsholm og industridesigner Anders Lilleby, lanserte merket i august dressbagen med samme navn. Øvrevik er selv finansmann med en aktiv livsstil, og manglet en god måte å ta med seg dressen sin på når han løp eller syklet til kontoret. Han endte alltid opp med krøllete dress.

– Det var helt konkrete, selvopplevde behov som dannet grunnlaget for ideen. Bakgrunnen vår er fra finans og salg, bransjer hvor bruk av dress på jobb er obligatorisk. Det å løpe eller sykle til jobben er nærliggende når man trenger å få presset inn fysisk aktivitet i en hektisk hverdag. Men det var vanskelig å få til når dressen måtte med.
Mange potensielle kunder
Frakt av dress generelt er et problemområde de fleste menn har et forhold til, mener Øvrevik. Tradisjonelle dressposer har en tendens til å skape rynker. En mer tilpasset en ville dermed kunne løse flere problemer.
I designprosessen har merket vært opptatt av å optimalisere både det praktiske og estetiske.
– Det er en selvfølge at Suit up tåler norsk vær og er vannavvisende, samtidig som den både skal se og føles eksklusiv ut. Man kan nok trygt si at vi er petimetere, sier Øvrevik.
– Klærne blir holdt på plass i bagen, beskyttet og klare til bruk. Den innebygde skumtuben er en viktig detalj som sørger for at plaggene ikke får en skarp brett der de foldes.

– Tror dere dette behovet gjelder for de fleste forretningsfolk?
– Ja. Etter å ha intervjuet mange forretningsfolk, kom vi frem til at det var to ting som var viktig når de skulle kjøpe en dresspose eller bag. Det var at den var enkel å ta med seg, og at dressen og skjortene ikke ble rynkete.
– Suit Up brukes til å transportere forretnings- eller formelle antrekk fra en destinasjon til en annen. Selv om produktet er tiltenkt forretningsfolk, er den potensielle brukermassen vår for øvrig langt større. De fleste vil måtte ta med seg en dress fra A til B fra tid til annen.
Flere lanseringer i sikte
Den første kolleksjonen er Suit Up Dressbag i svart eller grått, men merket skal etter hvert kunne tilby flere farger og lage en egen skopose også.
– Generelt snakker vi mye om menn når vi snakker om Suit Up, og det er jo fordi den er tiltenkt dresser. Men kvinner har jo også behov for å frakte klær rynkefritt.
– Den originale Suit Up kan så absolutt brukes av begge kjønn, men vi har fått tilbakemeldinger på at vi bør lansere en versjon tilpasset kvinner også. Det kommer vi definitivt til å gjøre.
I 2021 lanseres Suit Up Woman. I tillegg har merket planer om å designe en enda mer eksklusiv variant, og å lage en stor versjon som har plass til opptil syv dresser og ti skjorter. Målet er også å lage bagger for bunader, PC-vesker, toalettvesker og lignende.

Suit Up: – Vi skal bygge et brand, og ikke bare tilby enkeltprodukter.
– Hva tenker dere om timingen med lansering midt oppi korona, nå som folk ikke reiser like mye som før, helst ikke i det hele tatt?
– Det stemmer at forretningsreiser i stor grad er satt på hold for øyeblikket, men produktet vårt er laget for en langt større målgruppe enn forretningsreisende.
Han forteller at de fleste som har kjøpt Suit Up til nå er aktive profesjonelle, som har behov for å ha dressen på ryggen når de kommer seg til jobb.
– Å løpe eller sykle til jobben er sunt, miljøvennlig og sparer deg tiden det ville tatt å trene senere i stedet. Nå under pandemien er det enda mer relevant for de som må på kontoret, da det løser problemet med kollektivtransport og potensiell nærkontakt med smittekilder der.

Men hvor relevant er egentlig produktet lenger med koronapandemien i mente?
– Vi er veldig positive til fremtiden, selv om det er utfordrende til tider. Vi opplever god etterspørsel allerede, og tror at denne bare vil øke etter hvert som verden normaliseres mer igjen.
Forretningsmodellen til Suit Up er å selge i butikk, på nett i egen og andres nettbutikker, og selge mot business-to-business-markedet.
– Vi skal lage flere Suit Up til kjente fotballag, og vi jobber med kjente idrettsprofiler og personligheter som skal være ambassadører for selskapet etter hvert. Dette er en strategi vi skal realisere mer i 2021.
– Vi har også noen ganske ville ideer, men her kan jeg ikke røpe for mye.

Suit Up får støtte av Innovasjon Norge
– Når ser dere for dere å kunne tjene penger på dette?
– Vi tjener penger allerede, men vi venter ikke å se det store overskuddet før vi får markedsført vår egen nettbutikk.
Den første kolleksjonen ble lansert i august, og finnes i dag i 30 butikker, deriblant Aspeli Aker Brygge, Ferner Jacobsen, Follestad, Gunnar Øye, Høyer og L’ Escalier i Oslo. Merket har også inngått flere bedriftsavtaler.
I ryggen har Suit Up Innovasjon Norge som har gitt merket tilskudd. I tillegg skal flere investorer snart komme inn på aksjonærsiden. Merket skal først fokusere på norsk vekst, før de lanserer i Europa og USA, hvor de allerede har registrert varemerket.
– Vi ønsker å gjøre Suit Up til et brand som blir kjent langt utover Norges grenser.
Merket er blitt inspirert av andre som har gjort det stort i utlandet, som for eksempel Moods of Norway, Douchebags, Onepiece og UBR: Technology. De er motiverte til å skape like stor suksess.
– Om noen få år så er drømmen at alle som eier en dress, selv om det er i Oslo, London, New York eller Tokyo går med en Suit Up på ryggen.
Les også: Klagestorm mot det norske klesmerket