Janka Polliani. Foto: Instagram/@polliani

Norske moteinfluencere om koronastilen

Fra joggebukse og tøfler til blazer og høye hæler.

Helt siden Norge gikk i lockdown for to måneder siden, har hverdagen for mange vært sterkt preget av høy pyjamasføring, serie-binging, it-kaffebrygging, bananbrød-baking, hekling og strikking og liknende «nye hobbyer».

Men koronakrise eller ikke – det går mot sommer og lysere tider, og behovet for å kle seg litt mer normalt igjen har for mange meldt seg. Det er heller ikke til å komme unna at å pynte seg litt i hverdagen, gir økt selvfølelse og kanskje et lystigere sinn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik har koronastilen til norske influencere endret seg siden starten av koronautbruddet.

Annabel Rosendahl

Hvordan kledde du deg i starten av koronautbruddet?

– I starten kledde jeg meg faktisk ikke så veldig annerledes enn jeg vanligvis ville gjort. Jeg husker jeg akkurat hadde kommet hjem fra Paris fashion week når det hele begynte, så jeg var på den tiden veldig inspirert!

– Men så klart har det skjedd en endring, for etter hvert som ukene har gått, er jeg blitt mer avslappet og kledd meg mer komfortabelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Instagram/@annabelrosendahl

Har du begynt å kle deg mer normalt igjen nå, selv om vi fremdeles befinner oss i koronakrisen?

– Jeg er gravid, så den komfortable stilen passer faktisk litt ekstra godt for meg i disse dager. Jeg har dessverre ingen jeans som passer lenger, selv om jeg lengter etter å bruke de… Hadde jeg ikke hatt en voksende mage, er jeg sikker på at jeg ville kledd meg mer opp i disse dager.

– Med varmere vær og mulighet for å være ute, gleder jeg meg til å bytte ut tightsen og joggebuksen med kjoler og skjørt så fort muligheten byr seg!

Foto: Instagram/@annabelrosendahl

– Flere begynner å gå med pene klær på hjemmekontoret sitt. Hva tenker du om det å kle seg for å føle seg bedre og få økt selvfølelse?

– Dette er jeg SÅ enig i! jeg merker stor forskjell på min egen selvfølelse de dagene jeg sminker meg og tar på meg noe fint, sammenlignet med de dagene jeg dropper sminken og tar på meg gårsdagens joggebukse… Kjæresten min sier han også merker det på humøret mitt og av en eller annen grunn blir jeg mindre produktiv. Så mitt mål fremover i denne tiden er å kle meg opp selv om jeg bare skal ut på matbutikken.

Foto: Instagram/@annabelrosendahl

– Tror du at koronakrisen har påvirket stilen din på sikt på noen måte? Er det noen nye stylingkombinasjoner du har prøvd som du kommer til å ta med deg ut i «det virkelige liv»?

– Ja, jeg tror faktisk at både tightsen og tracksuiten (hoodie og sweatpants) har kommet for å bli i min garderobe. Gleder meg til å kombinere de begge med blazere, skjorter og etter hver høye hæler.

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått fra følgerne på koronastilen din?

– Ingen spesielle…

Janka Polliani

Hvordan kledde du deg i starten av koronautbruddet?

– I starten av koronautbruddet bodde jeg i Holzweiler sine tracksuits. Jeg gikk kjapt til innkjøp av noen sett som funket og var fine. De gamle joggebuksene lot jeg faktisk ligge i skapet. Men det er også blitt mye treningstøy og tøfler.

Foto: Instagram/@polliani

Har du begynt å kle deg mer normalt igjen nå, selv om vi fremdeles befinner oss i koronakrisen?

– Etter at ungene fikk komme tilbake til skole og barnehage har hverdagen sakte sneket seg innpå meg. Det er fortsatt mye comfy-clothes det går i.

– Flere begynner å gå med pene klær på hjemmekontoret sitt. Hva tenker du om det å kle seg for å føle seg bedre og få økt selvfølelse?

– Jeg har vært nødt til å kle meg litt normalt for videomøter, og jeg merket fort hva det gjorde med selvfølelsen. Blazeren føler jeg er litt uteplagg, så den er blitt hengende i skapet, men jeg har begynt å kle meg i skjørt og høye hæler.

– Det å kle seg til jobb gjør jeg mye ellers også, selv om jeg sitter mye hjemme og jobber. Jeg blir mer produktiv og jeg slenger meg ikke like lett på sofaen. Det sier noe om hvor mye klær har å si for selvfølelsen.

Foto: Instagram/@polliani

– Tror du at koronakrisen har påvirket stilen din på sikt på noen måte? Er det noen nye stylingkombinasjoner du har prøvd som du kommer til å ta med deg ut i «det virkelige liv»?

– Jeg håper ikke korona har påvirket stilen min så veldig, men jeg har jo forsøkt litt nye ting. Tracksuits og hæler har jeg brukt, og jeg har gått med tracksuits, sneakers og trenchcoats. Før hadde jeg kanskje bare gått til butikken og hjem i joggebukse, men jeg har tatt meg selv i å gå med dette mye mer nå enn tidligere. Riktignok med smykker, tilbehør og boots eller sneakers til.

Foto: Instagram/@polliani

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått fra følgerne på koronastilen din?

– Jeg tror folk generelt bare liker å se hvem man egentlig er bak fasaden/Instagram, og det har vært helt umulig å skjule at jeg har brukt to joggedresser i hele perioden.

Paolla Miranda Da Silva

Hvordan kledde du deg i starten av koronautbruddet?

– I starten av koronautbruddet gikk jeg mye i treningstøy og morgenkåpe, siden jeg ikke eier så mye koseklær.

Har du begynt å kle deg mer normalt igjen nå, selv om vi fremdeles befinner oss i koronakrisen?

– Jeg prøver å pynte meg så mye som mulig i hverdagen siden det er viktig å ta vare på den gode følelsen i dårlige tider også. Jeg har alltid fått spørsmål om hvor jeg skal, siden mange kan tro jeg skal noe spesielt, men jeg skal som regel bare til butikken, på en kafé for å møte venner eller jobbe. Det er selve livet og jeg vil føle meg bra hver dag.  

Foto: Instagram/@silvalot

– Flere begynner å gå med pene klær på hjemmekontoret sitt. Hva tenker du om det å kle seg for å føle seg bedre og få økt selvfølelse?

– De fleste har kjent på den følelsen av å føle seg skikkelig fin i et plagg. Hvis noe så lite kan få oss til å føle oss bedre, så tenker jeg: Hvorfor ikke? Man må selvsagt ikke pynte seg hver dag, men personlig mener jeg det er sunt for selvfølelsen å gjøre det når man har mulighet, uten å skulle dra på en fest.

Foto: Instagram/@silvalot

– Tror du at koronakrisen har påvirket stilen din på sikt på noen måte? Er det noen nye stylingkombinasjoner du har prøvd som du kommer til å ta med deg ut i «det virkelige liv»?

– Jeg føler jeg har vært tro i min stil når jeg har pyntet meg under koronakrisen. For litt siden knyttet jeg gardinen min som et skjørt rundt midjen siden jeg var lei underdelene jeg eier. Nå henger gardinen oppe på rommet igjen. Men det er slikt jeg alltid har gjort.

Foto: Instagram/@silvalot

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått fra følgerne på koronastilen din?

– Jeg har kun fått gode tilbakemeldinger fra følgerne mine. Det er så kult at det er mer plass for kreativitet på Instagram for tiden.

Maren Schia

– Hvordan kledde du deg i starten av koronautbruddet?

– Det gikk mye i treningstøy og komfortable klær. Mye fordi de eneste aktivitetene som opptok dagene var å gå tur og sitte i sofaen med pcen.

Foto: Instagram/@marenschia

– Har du begynt å kle deg mer normalt igjen nå, selv om vi fremdeles befinner oss i koronakrisen?

– Ja, det har jeg. Jeg har jo begynt å jobbe igjen, og tenker også at man like gjerne kan kle seg normalt når man bare skal spasere en tur eller jobbe på dataen hjemme.

 – Flere begynner å gå med pene klær på hjemmekontoret sitt. Hva tenker du om det å kle seg for å føle seg bedre og få økt selvfølelse?

– Jeg er veldig enig i at det å kle seg litt finere enn den slitte joggebuksa, og å freshe seg litt opp gjør at jeg i hvert fall kan føle meg litt bedre til sinns, men også mer motivert og produktiv.

Foto: Instagram/@marenschia

– Tror du at koronakrisen har påvirket stilen din på sikt på noen måte? Er det noen nye stylingkombinasjoner du har prøvd som du kommer til å ta med deg ut i «det virkelige liv»?

– Jeg tror den har påvirket meg til å bli litt kjedeligere kanskje. Jeg har jo blitt litt lei av klærne jeg har. Jeg er jo vant til å hele tiden bli eksponert for nye impulser fra motebransjen, mens nå er alt litt stoppet opp.

– Jeg har også holdt meg helt unna nettshopping, så det har ikke havnet noen nye plagg i klesskapet mitt. Samtidig så har jeg jo blitt flinkere til å se nye kombinasjoner i klærne jeg allerede har i skapet, og jeg har ryddet hele kjellerboden min for klær og sett nytt potensiale i ting jeg egentlig hadde lagt vekk.

Foto: Instagram/@marenschia

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått fra følgerne på koronastilen din?

– Jeg har egentlig ikke fått noen konkrete tilbakemeldinger på min koronastil, ettersom jeg nesten kun har gått i treningstøy og ikke publisert noen bilder av det i mine sosiale kanaler. Denne situasjonen har jo også ført til at såkalte «throwbacks» har blitt benyttet flittig av mange influencere, inkludert meg. Altså at man poster eller reposter et gammelt bilde. or min del har det blitt noen eldre antrekksbilder som har blitt delt.

Les også: Slik ser uken ut for Elsa Hosk hjemme