Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Moire
Moire

Norsk klesmerke lanserer denimlinje

– Har alltid villet jobbe med denim.

Fra Moirès denimkolleksjon

Det norske motemerket Moirè med Charlotte Fische og Linn Sannes Brevik-Ribeiro i spissen har de siste par sesongene for alvor fått vind i seilene. En samlet norsk og internasjonal motepresse hyllet visningen til duoen under Oslo Runway tidligere i høst, blant annet for dere underspilte fokus på mangfold i castingen.

– Klesmerket ble skapt etter et felles ønske om å få skreddersøm tilbake i faget og lage noe med mening og som samtidig har en lengre levetid, sa de to til Melk & Honning tilbake i 2016.

Siden har det bare ballet på seg.

Nå lanserer Moirè en egen denimlinje som skal leve side om side med hovedkolleksjonen. Den har fått navnet Denim Blue Edition, og ble vist frem allerede under overnevnte Oslo Runway i høst.

Denimlinjen er unisex og produsert i Portugal. Kolleksjonen består av to bukser, en skjorte og en denimjakke i lys bleket og mørk indigo-farget denim. All denim har sertifiseringer og er såkalt zero waste-behandlet for et bærekraftig resultat.

Men trenger vi egentlig enda en denimkolleksjon?

Fra Moirès denimkolleksjon

– Vi har alltid ville jobbet med denim siden det er klassisk og tidløst – en signatur som Moiré gjenkjenner seg i, sier Fische til Melk & Honning.

Sammen med Brevik-Ribeiro har hun jobbet blant annet med denim for den danske motegruppen Bestseller for det asiatiske markedet.

– Vi har stor respekt for fagområdet, og har derfor sittet på gjerdet til vi fant en produsent i Portugal som kunne produsere den type denim vi ønsket og som i tillegg var bærekraftig, forteller Fische.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

– Denim Blue Edition er med Moiré sin signatur som blir unikt for vår denimlinje. Det er noe vi har fått god respons på og solgt inn til flere butikker som igjen viser at det er rom for Moire Denim i et konkurransedyktig marked. I tillegg har vi hatt etterspørsel fra menn og denim var derfor en naturlig start for å introdusere unisex-plagg.

Kolleksjonen kommer først i januar, men kan forhåndsbestilles via merkets nettsider. 

Alle bilder av Therese Fische  

Les også: Nå lanserer den Oslo-baserte vintage-butikken sin første egne kolleksjon

Siste saker

Mest lest nå
Les mer