Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Skjermbilde fra Sex & Singelliv

5 norske julemarkeder du bør sjekke ut på nett

Kjøp norsk design og kunst her.

Annerledesåret 2020 har gjort at mange julemarkeder både nasjonalt og internasjonalt er blitt avlyst. Men ting skjer for dét; flere har valgt å holde disse på nett i stedet.

Her har vi samlet 5 markeder; én av dem er foreløpig kun fysisk (men kommer digitalt), ett er et nystartet kunstmarked på nett og tre er rene julemarkeder.

Les også: 17 julegavetips fra små norske butikker til under 500 kroner

10/10

Den Oslobaserte firmaet 10/10 driver i utgangspunktet med silketrykk, broderi og distribusjon. Gjengen bak har en tett tilknytning til det norske kunst- og motemiljøet. Nå har de valgt å arrangere et digitalt og fysisk julemarked. Der kan man kjøpe kunst og design signert blant andre Maria Brinch, Marianne Hurum og smykemerket Add-to. Sjekk det ut her.

KiT digitalt julemarked

Kunstakademiet i Trondheim arrangerer et julemarked via Instagram mandag 7. desember. Initiativet er satt i gang av kunststudentene Vilde Rudjord og Tuva Holm Nymo, for at man skal støtte de unge, lovende kunstnerne som studerer der. Sjekk det ut her.

Oslos Supermarked

Hanna von Bergen og Ida Notvik har tidligere stått bak Oslos Rauseste marked og Prindsen Julemarked. Andre søndag i advent startet de det digitale Oslos Supermarked. Her er målet at man skal få øynene opp for produsenter og små aktører man kanskje ellers ikke ville hørt om. Sjekk det ut her.

Oslovelobodega

Kaféen og baren Oslo Velo ligger på hjørnet av Birkelunden på Løkka. Stedet som bare kalles Velo blant stamkundene, har nå åpnet sin helt egen lille butikk. Der får man blant annet kjøpt kunst og stæsj fra lokale kunstnere og snacks fra fjern og nær. Oslovelo Bodega hadde soft opening sist helg, og vil etter hvert også selge ting via nett. Mer info her.

Salgshallen

Galleriet Salgshallen ligger i Storgata i Oslo. De åpnet dørene i januar i år. Målet er ifølge driver og kurator Tove Sivertsen å gjøre kunst og design mer tilgjengelig for kjøp. Nå har de også lansert utsalg på nett, der de blant annet selger verker fra Anne Karine Thorbjørnsen Admir Batlak og Jennie Hagevik Bringaker. Sjekk det ut her.

Les også: 16 julegavetips fra små norske butikker til under 1000 kroner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer