Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
esra røise

Norske Esra Røise gjør Dr. Martens-samarbeid

– Har ikke tegnet på bootsene mine siden jeg gikk på ungdomsskolen.

Designsamarbeid er ikke akkurat noe nytt -verken for den norske illustratøren Esra Røise eller for Dr. Martens. Nå har de to slått hodene sammen i sistnevntes nyeste DIY Docs-prosjekt.

Som en del av prosjektet henter det britiske skomerket inn illustratører, kunstnere og designere som setter sitt preg på et Dr. Martens-produkt enten det er via for eksempel maling, dekonstruksjon, tatovering eller også illustrasjon.

– Samarbeidet kom rett og slett til ved at de spurte om jeg kunne tenke meg å dekorere noen boots. Nå er det jo ingen esrahemmelighet at jeg er veldig fan av Dr. Martens og det de står for, så jeg sa ja ganske umiddelbart, forteller Røise til Melk & Honning.

– Dr. Martens er et merke jeg har hatt et forhold til siden jeg fikk mine første boots som tidlig fjortis, etter at jeg så et bilde av Debbie Harry fra Blondie i et par store boots og døde over hvor kul jeg synes hun så ut. Jeg vokste kanskje av meg trangen til å se ut som Debbie Harry, men jeg har fortsatt å bruke Dr. Martens gjennom hele livet, og det er fremdeles mine favorittsko.

Som illustratør var hun usikker på hvordan hun gripe det hele an. Røise er kjent for sine svært detaljerte blyanttegninger, men blant venner også for sine enkle hjemmelagde tatoveringer hun gjør som en hobby.  Sistnevnte ble utgangspunkt når hun skulle dekorerer bootsene.

– På den ble måten ble det en personlig rød tråd gjennom alle DIY-aspektene og det føltes fremdeles som en representasjon av mitt arbeid uten at det trengte å være veldig detaljerte tegninger. Jeg har behandlet lerretet eller bootsene litt som en skisseblokk, der jeg har samlet mine favorittelementer og satt det sammen til en kollasj, forteller Røise.

– Jeg har ikke tegnet på bootsene mine siden jeg gikk på ungdomsskolen, så det føltes veldig nostalgisk og veldig gøy å skulle gjøre det igjen nå.

esra røise

Siste saker

Mest lest nå
Les mer