Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Ceval Omar i CR Fashion Book
Foto: Instagram/@ceval

Norsk-somaliske Ceval Omar pryder sidene i Carine Roitfeld sin CR Fashion Book

Ble invitert på lunsj av den legendariske motetoppen.

I høst skrev Ceval Omar historie da hun var med i britiske Vogue, som første trans-black-curvy-modell noensinne. Nylig kastet den norsk-somaliske modellen klærne på coveret av dette danske motemagasinet.

Nå omtales Ceval Omar som ansiktet utad for neste motegenerasjonen av anerkjente CR Fashion Book.

Det er Carine Roitfeld, tidligere sjefsredaktør for Vogue Paris, som står bak magasinet.

Ceval Omar sitt norske modellbyrå Heartbreak forteller til Melk & Honning at de er veldig stolte.

– Bildene er sterke, med godt team og castet av Piergiorgio, en casting director som skaper karrierer. Det er veldig bra for Ceval at hun ble tatt inn under vingene hans så tidlig, sier Youna Baupoux.

Hun forteller at denne vinteren har vært veldig bra for modellen.

I høst landet hun en H&M-kampanje, og i vinter ville Eurowoman ha henne på forsiden. De hadde ifølge Baupoux tenkt på henne en god stund.

Første uken i januar ble det altså Paris-tur på 26-åringen i forbindelse med CR Fashion Book.

– Planen var en moteserie. Men i løpet av dagen ble hun kjent med Carine Roitfeld, som likte Ceval veldig godt og inviterte henne til lunsj for å bli bedre kjent. Da fortalte hun at hun skulle hjelpe henne, sier Baupoux og fortsetter;

– Det er noe fint med det, ikke sant? Hvordan kjemi og energier flyter. Carine Roitfeld er kjent for å løfte frem talenter. Det var et ganske stort øyeblikk for Ceval, som alltid har beundret henne.

– Noe som er litt komisk nå, men som absolutt ikke var det da, er at hele utgaven handler om reise, bagasjer og taxfree. Bagasjen til Ceval ble faktisk borte da hun kom til Paris. Det var litt stress, fordi alt måtte ordnes før portforbud, men hun taklet det så fint, sier Baupoux.

Resultatet ble et intervju i tillegg til fotoshooten. Det er ifølge bookeren uvanlig å ha intervjuer av modeller i magasiner. I utlandet står ofte navn på modellen i små bokstaver på siste side, hvis det i det hele tatt står.

– Så dette er veldig stort. Ceval er ikke bare et nydelig ansikt. Hun er viktig for mørke kvinner, transkvinner og curvy kvinner. Hun får dem til å føle seg sett, gir dem en plass og en stemme.

– Det er et veldig stort ansvar for en så ung kvinne som ikke har hatt det lett. Som hun selv sier, så har hun ikke akkurat valgt dette livet. Men det er veldig fint med de mulighetene hun får. Hun får plassen sin. Og det er bare begynnelsen.

2021 har så langt vært et travelt år med flere utenlandsturer for den norsk-somaliske modellen til tross for koronarestriksjoner. Og skal man tro bookeren, har hun flere store ting i vente, uten at hun kan røpe noe.

– Vi håper at korona roer seg snart og at Ceval sitt USA-visa blir godkjent slik at hun kan dra til New York for å jobbe. Der vil hun kunne få jobbe på et helt annet nivå.

Les også: Slik har du aldri sett Paris Hilton før

Siste saker

Mest lest nå
Les mer