Oslo-jenta mistet alt på Instagram til russisk hacker

Hvor enn du går gatelangs, omtrent alle har nesa langt ned i den digitale verdenen. Den eldre generasjonen kan riste på hodet og lure på hvordan Snapchat og Instagram kan kreve så mye tid av oss. Samtidig er de samme applikasjonene en voksende arbeidsplass og de største brukerne kan tjene millioner bare ved å poste et bilde.

Men hva skal en gjøre når du har samlet opp nesten 70.000 følgere og en russisk hacker plutselig sender mail om at han har tilgang til din konto?

Nettopp dette skjedde norske Alice Wang nå nylig og hackeren skrev at hun hadde to timer på å svare. Om hun anmeldte dette eller prøvde seg på noe ville han slette bilder. Wangs første tanke var at det hele måtte være en spøk, da hun ikke hadde sjekket Instagram før hun så mailen. På Instagram var hun dog faktisk logget ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
(INSTAGRAM)

– Det var da jeg skjønte «Shit, jeg har blitt hacket». Jeg fikk panikk og det føltes nesten som jeg skulle besvime. Og freaket ut enda mer siden reset password-linken ble sendt ut til hackeren og han kom til å skjønne at jeg hadde lest mailen, forteller Wang til Melk & Honning.

Les også: Stilorama: Alice Wang 

Med en fremmed som styrte kontoen ble brukernavnet byttet, før Petrov hadde det gøy med å dele et bilde av en hamster. Alice var likevel sikker på at hun ville få tilbake kontrollen i løpet av et par dager, men det skjedde ikke selv om Instagram mente de jobbet med saken. For et par dager siden raknet det likevel, da Alice så at hackeren hadde slettet alle hennes bilder og med noen russiske bilder prøvde å selge kontoen.

– Bare tanken på at alle bildene du har tatt deg tid til å ta de siste årene bare blir borte, og det er ikke bare bare å lage en ny profil og starte på nytt. Min Insta er min lille hub av jobbkontakter og ikke minst en døråpner til mange muligheter. Som sagt, Instagram er den nye CV-en i den kreative verdenen. Å miste alt det der over natten var ikke lett å takle følelsesmessig.

A photo posted by @alice____wang on

Instagram ba Wang ta en selfie, der hun på et ark skulle skrive et spesifikt tall de gav for å bevise at hun faktisk snakket sant. Hackeren svarte hun aldri, i frykt for at vedkommende skulle reagere på at hun ikke kunne gi det han ba om. Hjelp fikk hun overraskende nok til slutt av en gammel følger fra Berlin som også fulgte med via Snapchat.

– Han spurte meg på Snapchat hva som skjedde og jeg sa bare at jeg har blitt hacket. Han ga meg med en gang en E-post til venninnen hans som jobber som Manager of Operations på Instagram. Det samme skjedde tydeligvis med en av hans kompiser, og hun klarte å få tilbake – ikke bare kontoen hans, men alle bildene som ble slettet sammen med alle likes og kommentarer.

Takket være denne venninnen løste det seg over natten og Wang, som for tiden lever livet i LA, våknet opp til en intakt profil. Såpass intakt at det ikke så ut som noe noensinne hadde skjedd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er sykt å se hvem som faktisk redder deg i dine mørke tider. Litt klisjé å si, men veldig sant. For meg var det helt uforventet.

Alice sitt første bilde etter hackingen, der hun takker for alle bekymringsmeldinger (INSTAGRAM)

Se også: Denne Insta-kontoen irriterer Chanel