Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norsk motepersonlighet frontes i New York-utstilling

– Det er et stort kompliment for meg at en fotograf som skyter for blant annet Vogue og Vanity Fair vil plassere meg i selskap av et slikt knippe mannlig modeller og personligheter.

Storm Pedersen har gått fra å være en stylist og make-up artist, muligens mest kjent fra norske Top Model, til å bli en influencer med 16 000 followers og street style-fotografer stadig hakk i hæl. 35-åringen er velkjent for sin heftig mengde tatoveringer, som titter fram fra hans maksimalistiske antrekk. Denne uken er det alt dette blekket som står i sentrum, når Pedersen frontes i en ny, stor utstilling i New York.

– Fotografen Sophy Holland kontaktet meg direkte fordi hun likte stilen min veldig godt. Hun har valgt ut et knippe mannlige motepersonligheter, musikere, idretttstjerner og modeller som alle har til felles at de er tatoverte, forteller Pedersen til Melk & Honning fra New York.

Utstillingen «Illustrated Man» utforsker tatovering i moderne popkultur. Gjengen som er blitt fotografert består blant annet av modellene Zombie Boy, Josh Mario John, Levi Stocke og Ricki Hall. Tidligere Jane’s Addiction-gitarist Dave Navarro er også med på prosjektet, samt den kjente motepersonligheten Nick Wooster, som skal hoste eventet i kveld.

Første gang Pedersen lot noen få smykke kroppen hans med blekk, var han 21 år.

– Det var en selvlaget tribal på brystet, og jeg følte meg helt crazy som gjorde det på den tiden. Jeg hører fremdeles folk si «Men tenk på hvordan du vil se ut når du blir gammel?». Det er litt innprentet i meg, men desto viktigere for å stadig minne meg på at det er nå jeg lever og at jeg ikke kan lytte til hva alle andre mener. 

Tribal-tatoveringen er bare en dråpe i havet nå på en kropp som er dekket av for mange tatoveringer til at det er mulig å telle. 

Bilde fra Storm Pedersen sin utstilling

Pedersen, som nylig har signert en kontrakt med Heartbreak Management, forteller på sin egen blogg at han har lett for å snakke seg selv ned, og også har gjort det i forhold til dette prosjektet.

– Jeg øver meg til stadighet på å faktisk plassere meg selv der jeg burde være, og nå er jeg i alle fall fysisk plassert sammen med den feteste gjengen, i den feteste byen, på grunn av den jeg er og valg jeg har tatt. Det er så deilig å få bekreftet at livet ikke står stille og at man hele tiden er i utvikling.

Les også: SMS-intervju med Storm Pedersen: – Min største drøm er å bo på en beach!

Siste saker

Mest lest nå
Les mer