Norsk kunstnerduo samarbeider med Lee

Guttestreker har teamet opp med jeansmerket Lee for en kunstnerisk kolleksjon med et tydelig budskap.

Bak Guttestreker står duoen Christoffer Kroge Christensen og Petter Materud Grøndahl. 27-åringene har redesignet et knippe jakker og jeans med fokus på miljøutfordringer vi står ovenfor i 2017. Temaet for kolleksjonen er menneskelig avfall og dyrevelferd.

– Vi mennesker er den eneste skapningen på jorden som skaper materiell, som naturen har vanskeligheter med å bryte ned. Alt søppel i verden er skapt og kastet av menneskehender. Det er derfor kritisk at vi prøver å opplyse befolkingen om det massive avfallet som ligger igjen etter oss, forteller Christensen og Grøndahl til Melk & Honning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle inntektene fra kolleksjonen går til WWF sin sak om å stanse forsøpling og redde livet i havet.

–  Det økende behovet for nytt materiell går ut over alle de andre skapningene her på jorden. Problemet er at disse ikke kan tale sin egen sak, i hvert fall forstår ikke vi et kvekk av det. Det er derfor ekstremt viktig at vi mennesker taler deres sak og legger til rette for deres videre eksistens, sier kunstnerne bak Guttestreker.

Kolleksjonen er en del av Lees internasjonale samarbeid med lokale kunstnere hvor mote møter kunst. Lee x Guttestreker tar utgangspunkt i noen av det amerikanske klesmerke sine mest ikoniske design som Scarlett Jeans og Rider Jacket.

Christensen og Grøndahl sitt ønske med kolleksjonen er å bidra til å øke bevisstheten rundt søppelet vi kaster fra oss.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En sigarettsneip er for eksempel lett å kaste tankeløst fra seg, men kan være katastrofal for fisken eller fuglen som tror det er mat. Derfor er det å prøve å skape en endring i vanene til befolkningen det ultimate målet. Slik at det blir en selvfølge å prøve å minimere vårt fotavtrykk på verden. Det var derfor veldig viktig for oss at hvert plagg ble bra, slik at vi ikke sløste bort en god jakke eller jeans.

Et innlegg delt av Guttestreker (@guttestreker)

Kolleksjonen selges hos Lee Store Oslo i Torggata fra og med i dag, og det vil være en kunstinstallasjon i butikken som vil stå ut november.

Guttestreker sin kunst kjennetegnes av klare farger og tydelige budskap. Oslo-duoen benytter seg først og fremst av tusj og ønsker å skape metaforer om aktuelle temaer som betrakteren kan forstå.

– Vi har begge en fascinasjon for vitenskap og et engasjement for en bærekraftig utvikling. Dette utgjør kjernen i vår kunst som prøver å sette fokus på dagsaktuelle temaer, med en filosofisk tilnærming. Vi prøver å skape morsomme og fargerike bilder som skal fange oppmerksomheten til betrakteren, slik at det mer dystre, men viktige, budskapet kan synke inn. I tillegg legger vi til utallige små detaljer som bygger opp under tematikken, slik at det alltid er noe nytt å oppdage i bildet, forteller Christensen og Grøndahl.

Les også: Pirelli i Eventyrland