Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
vanessa rudjord

Norsk eks-moteredaktør gir ut stilbok – på samboerens forlag

– Behovet for etisk bevissthet i bokbransjen er like stort som for andre publiseringer.

Tidligere i år kunne Costume-redaktør, Vanessa Rudjord, avsløre på Instagram at hun skriver bok. På sin Instagram Story med caption «Blanke ark @Pilarforlag» delte Rudjord en video av et dokument med teksten «Stilkoden av Vanessa Rudjord».

Forlaget Rudjord gir ut boka på er Pilar Forlag, der samboeren hennes, Jonas Forsang, er forlegger. Dette er forlaget hvor også Petter Stordalen er på eiersiden. Pilar Forlag har blant annet gitt ut bøkene til Camilla Pihl, Synnøve Skarbø og Gunhild Stordalen.

Ser ikke noe problematisk

Forlegger ved Pilar Forlag, Magnus Rønningen, forteller til Melk & Honning at de ikke ønsker å snakke om boka til Rudjord før den er ferdig. Men etter tittelen å dømme vil boka til den tidligere moteredaktøren være stilrelatert.

Ser dere det som problematisk at Rudjord gir ut bok på forlaget hvor samboeren hennes er forlegger?

– Nei, vi ser ikke noe problematisk i det. Hadde hun gitt den ut på et konkurrerende forlag hadde vi blitt sure.

Melk & Honning har vært i kontakt med Den norske forfatterforening. De har ingen kommentar til saken.

Savner etiske normer for bokutgivelse

Generalsekretær ved Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, har tidligere etterlyst etiske retningslinjer i forlagsbransjen.

– Jeg har lenge undret på hvorfor forleggerne ikke ønsker å bli enige om noen etiske normer for bokutgivelser. Det er åpenbart at de ikke bare kan kopiere Vær Varsom-plakaten, men behovet for etisk bevissthet i bokbransjen er like stort som for andre publiseringer, sier hun til Melk & Honning.

Rudjord er for tiden aktuell med podcasten «Synnøve og Vanessa», som hun har sammen med venninne og tv-profil, Synnøve Skarbø. Venninne-podcasten har gjort stor suksess i Norge, og i januar solgte duoen ut fire livepod-forestillinger på Rockefeller.

Melk & Honning har forsøkt å få en kommentar fra Vanessa Rudjord uten hell.

Hovedbilde: Vanessa Rudjord. Foto: Melk & Honning

Les også: Månedens lesning: mars

Siste saker

Mest lest nå
Les mer