Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norges største mote- og kunstfestival starter i dag

Denne uken arrangeres Uncontaminated Oslo Fashion Art Festival for tredje året på rad på Aker Brygge. Programmet er fullt av anerkjente navn – alt fra Vetements-fotograf Pierre-Ange Carlotti til Skam-skuespiller Ulrikke Falch.

Festivalen som går over tre dager skal feire den økende fusjoneringen mellom kunst og mote. Gjennom utstillinger, samtaler, foredrag, fester og pop up-arrangementer skal besøkende få et innblikk i hva den nye generasjonen av kreative sjeler innen kunst- og motebransjen har å by på. Nå skal Aker Brygge forvandles til et festivalområde for mote- og kulturinteresserte.

– Målet med festivalen er å fremme nytenkende, norske og internasjonale kunstnere i gensesnittet mellom mote og kunst for et større publikum, forteller grunderen Rita Mostrøm Larsen som har arrangert festivalen i samarbeid med Aker Brygge.

Festivalen varer fra 12-14. oktober på Aker Brygge, og har i løpet av kort tid har etablert seg en interessant arena både ute og her hjemme.

– Store installasjonsutstillinger, pop-up utstillinger og en rekke andre eventer settes uventede steder hvor folk ferdes, på gateplan, butikker og restauranter på Aker Brygge, samtidig som besøkende også inviteres til å kunstopplevelser i tomme kontorlokaler, historiske bygninger og i år for første gang; et gammelt sirkustelt midt på Bryggetorget, sier Mostrøm Larsen.

Førstkommende torsdag kan du blant annet få med deg utstillingen «OFFBEAT» hvor syv unge artister adresserer hvordan det er å vokse opp i det lykkeligste landet i verden. Ulrikke Falch, Mc Zaint og Anette Moi er blant de som skal vise fram i forskjellige medier.

– Nytt av året er også et økt fokus på norske unge talenter. Festivalens åpningsutstilling dedikeres til OFFBEAT NORWEGIAN YOUTH – en utstilling som undersøker nærmere om et nytt norsk visuelt språk er i demring, forklarer Mostrøm Larsen.

Les også
Melk & Honnings beste festivaltips

På programmet finner man også utstillingen «The Collective» hvor fem internasjonale kunstnere som former dagens motekunst står bak. Blant andre viser Pierre-Ange Carlotti som har tatt kampanje-bildene til it-merket Vetements siden starten. Med sin intime og ærlige stil er han en av de fremste motefotografene i dag.

For første gang samarbeider Uncontaminated Fashion Art Festival med Nasjonalmuseet, hvor det vil være mulig å få med seg ulike arrangementer i Mellomstasjonen. For eksempel talken «Tabuer i norsk mote» hvor moteredaktører fra forskjellige utgivere diskuterer utfordringene til norske motemagasiner i dag.

Marthe A. Andersen viser under utstillingen OFFBEAT på torsdag

Bakgrunnen for denne innovative festivalen er at kunst og mote nærmer seg mer og mer. Det er en økning i samarbeid mellom ulike kunstnere på tvers av bransjene og digitale plattformer åpner opp for nye måter å uttrykke seg på. Til helgen blir Aker Brygge et fysisk knytepunkt for den nye tidsånden innen kunst- og mote.

– Grensesnittet mote og kunst har vært omstridt og ofte dreid seg om mote defineres som kunst eller ikke. Vi er mer opptatt av den spennende energien og kreativitet som oppstår når mote og kunst møtes. For oss er det interessant å bidra til å bryte ut av tidligere mønstre og tilrettelegge for nye samarbeider på kunstens og motens premisser – uten å klassifisere, forklarer arrangørene.

Hovedbilde: Campbell Addy og Eloise Parry skal vise under ustillingen «the collective» på lørdag.

Se hele programmet til Uncontaminated Oslo Art Fashion Festival her.

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer