Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norges nye designtalenter: Vuong Tran/Essential Articles

image1

(Bilde: Robert Betts via essentialarticles.no)

Under merkenavnet Essential Articles in the Making – EAM – skaper Vuong Tran skinnprodukter der enkelhet og ro er nøkkelord, og godt gammeldags håndverk er en selvfølgelighet. Han blir like fornøyd om han ser naboen med designet hans, som en kjendis.

Vi har snakket med Tran om EAM sin historie og planene hans for fremtiden.

– Fortell hvem du er, hva du gjør og hvorfor du startet med dette….?

Jeg er designer og håndverker. Motivert av mine to kompiser som drev skomerket Deep Search fikk jeg lyst til å starte noe eget. Jeg fant en dag masse gamle turist-lommebøker jeg hadde kjøpt gjennom årene og tenkte bare «dette kan jeg lage». Så jeg lagde én til meg selv, og grunnla i etterkant merket EAM i 2012, i utgangspunktet mer som en hobby. Jeg solgte for det meste til venner og bekjente på den tida.

– Hvordan og når startet interessen din for klesdesign?

Jeg gikk på moteskolen ESMOD i 3 år men fullførte aldri det siste året, det vil si jeg fikk ikke lov til å fortsette på grunn av svikt i oppmøte. Jeg har alltid likt klesdesign, men ikke nødvendigvis vært opptatt av mote for motens skyld. Siden jeg jobber i en klesforretning på Løkka, Hunting Lodge, ser jeg jo rundt meg dag inn og dag ut hva som skjer i klesbransjen i form av trender, stiler og merker. Jeg er fan av de merkene som har høy standard på produksjonen og tekniske finesser på plaggene, og samtidig er tidløse. Nå designer og lager jeg tilbehør. Alt fra små lærprodukter til vesker og konseptuelle ideér.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Beskriv ditt design med få ord. 

Konstruert enkelthet og ro, strukturert balanse mellom vekt og funksjon.

_LFP8793

Bilde: Lasse Fløde

EAM

Bilde: Via anewtypeofimprint.com

– Hvem designer du for?

De som liker godt håndverk og setter pris på gamle kunster. Jeg lager alt med hendene mine og det er et veldig tidkrevende arbeid som til enhver tid krever presisjon og planlegging, men også ferdigheter og teknikk som én kun får opparbeidet seg over tid. Målgruppen er de som vil vokse i takt med EAM med tanke på tid og modenhet.

– Hva er din største inspirasjonskilde?

Tilfeldigheter, kompleksitet, bøyelighet, naivisme, det øyet ser og velger å se. Kreativitet er så mangfoldig nå for tiden, især på sosiale medier. Den er alltid i lomma og alltid i henda våre. En blanding av internett, den virkelige verden og mine egne observasjoner er det som inspirerer meg.

– Hvilke designere ser du opp til?

Ganske mange, men ikke bare designere. Alle er like viktige for meg personlig og for utviklingen av EAM. Hvis jeg skal nevne én så blir det den selvlærte arkitekten Tadao Ando.

IMG_7207

(Bilde: Robert Betts via essentialarticles.no)

– Hvem drømmer du om at skal gå med ditt design?

Ingen anelse. Blir like fornøyd om det er naboen, som hvem som helst ellers.

– Hva er planene framover?

Planen er å få et verksted med showroom og en butikk på gateplan. Og hvem vet? Kanskje det også blir møbler, fottøy og klær etter hvert, men jeg tror det blir mer som et lite «add-on» prosjekt til hovedkolleksjonen. Greit å jobbe med andre ting også.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

*

Les om alle de andre nye norske designtalentene her

Siste saker

Mest lest nå
Les mer