Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Ugbad Musti for G-SHOCK

Nora Collective-Musti: – Det verste jeg vet er når folk sier «hun er jævlig god for å være dame»

Den norske artisten Ugbad Musti om å bryte barrierer.

Å utfordre grensene har alltid vært en viktig del av G-SHOCKs identitet. Da Kikuo Ibe skapte den første G-SHOCK i 1983, brøt han mange etablerte sannheter om hva en klokke kunne være – og ikke minst om hva en klokke kunne tåle. 36 år og over 100 millioner klokker senere er mantraet «challenge the limit» fortsatt en sentral inspirasjonskilde.

Nå ønsker G-SHOCK å fremheve andre som utfordrer grensene, med ambisjoner og kreativitet. Ugbad Musti er en av Norges mest talentfulle unge artister, og har allerede gjort seg bemerket med sin sterke fortellerevne og musikalitet. Under vingene til det Oslo-baserte Nora Collective, fortsetter Musti å utvikle både seg og musikken i et forrykende tempo.

Ugbad Musti.

Du har bare såvidt blitt 18 år. Hvordan håndterer du suksessen med musikken?

– Egentlig tenker jeg ikke så mye over all suksessen nå. Det er selvfølgelig fint å se hvor bra ting er for øyeblikket, men samtidig tror jeg det kommer til å bli mye mer i fremtiden.

I musikken din prater du ofte om opplevelsene dine på en veldig uanstrengt måte. Hvordan lærte du deg det?

– Det kommer kanskje fra at jeg alltid har vært omringet av musikk. Jeg lærte tidlig hvordan og hva jeg kan gjøre, for at det skal høres ut som det jeg vil og mener er bra.

Hvem vil du si er din største musikalske inspirasjonskilde?

– For å være helt ærlig så har jeg ingen artist som jeg ser opp til, eller som direkte påvirker musikken jeg lager. Hvis det ville ha vært en artist, så måtte det ha vært Musti.

Er det noen forskjell på det å være ærlig mot seg selv, og det å være ærlig mot egen kultur?

– Nei, det syns jeg ikke. I min oppvekst har jeg lært å alltid være ekte med både meg selv og min kultur. De to tingene går samme vei uansett hva.

Hva har du lært siden du ble med i Nora Collective?

– Etter at jeg kom inn i Nora-familien har jeg lært at om du jobber hardt nok, og du vet hva du vil, så kommer alt annet lett din vei.

Musikkindustrien kan tidvis være ganske brutal. Har du blitt vant til denne «make it or break it»-mentaliteten?

– Musikkindustrien har nok alltid vært som den er nå. Jeg har blitt vant til det, og tenker ikke så mye over det. Egentlig tror jeg ikke det er noe «make it or break it», men mer «make it or it’ll break you».

Hvordan ser du for deg fremtiden for Musti – og hvordan ser du for deg fremtiden for Ugbad?

– Jeg forventer at mye skal skje for Musti. For eksempel ser jeg for meg å fylle Oslo Spektrum om bare noen få år. For Ugbad ser jeg for meg at hun bruker musikkpengene klokt.

G-Shock-mantraet er «challenge the limit». Er det noe du kan relatere til?

– Foreløpig har jeg ikke sett noen direkte hindre, men jeg vet at jeg før eller siden må bryte gjennom noen barrierer. «Challenge the limit» vil for meg handle å vise folk at mine musikalske evner ikke er relatert til kjønn. Det verste jeg vet er når folk sier «hun er jævlig god for å være dame». Det hinderet skal jeg overkomme, og vise alle mine lyttere at evner ikke har noe med kjønn å gjøre. «Musti er god fordi Musti er Musti».

Hovedbilde: Ugbad Musti / G-SHOCK.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer