Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nisjeduftmerkene du får tak i i Norge

Du må ikke lenger til utlandet for å få tak i disse.

Nisjeduftbegrepet er omdiskutert, for hva skjer egentlig dersom «alle» skal ha en bit av nisjekaka? Uansett er det ikke til å stikke under en stol at noen dufter rett og slett er mer spesielle og også vanskeligere å få tak i enn andre. Men flere av duftene du før måtte til utlandet for å få tak i, får du nå her hjemme.

Atelier Cologne

Bak det franske dufthuset står Sylvie Ganter og Christophe Cervasel. De to møttes for første gang i New York i 2006 da de jobbet sammen i Christophes første selskap.

En felles forkjærlighet for Eau De Cologne var det som førte dem sammen, og da Sylvie fortalte om sin drøm om å skape sin helt egen Maison de Parfum, tilbør Christophe å være hennes partner – både profesjonelt og privat.

Siden 2009 har de to skapt det de kaller «Cologne Absolue» – en ny duftfamilie med colognes friskhet, eleganse og enkelhet, men med varigheten til ekte parfyme. Hver duft har en gjennomsnittlig oljekonsentrasjon på 18 prosent til forskjell fra tradisjonell Eau de Colognes 5 prosent.

I Norge er det Gimle Parfymeri på Frogner i Oslo som fører merket eksklusivt.

Le Labo

Kultfavoritt Le Labo ble grunnlagt i 2006, og er kjent for sine unike dufter, apotekerflasker og helt spesielle navn. Hvert produktnavn består nemlig av et ord og et nummer som utgjør den mest fremtredende duftnoten og antall ekstrakter i duften.

Kanskje aller best kjent for duften «Santal 33» utvikles duftene fra det amerikanske dufthuset av noen av verdens fremste parfymører i parfymebyen Grasse i Sør-Frankrike.

Siden høsten 2017 har merket vært tilgjengelig blant annet på Sanatorium på St. Hanshaugen i Oslo som Melk & Honning tidligere har testet.

Ormonde Jayne

Linda Pilkingtons interesse for duft startet allerede i tenårene da hun solgte blomster langs landeveien ved barndomshjemmet sitt på den britiske landsbygda. I voksen alder ble hobbyen til karriere da Pilkington etter å ha bodd og arbeidet i blant annet Sør-Amerika, Afrika og Asia for alvor lærte å sette pris på eksotiske oljer og essenser – en forkjærlighet hun tok med seg hjem til London der hun utviklet sitt helt eget duftmerke, Ormonde Jayne.

Fun fact: Pilkington startet sin karriere med å lage duftlys for Chanel.

I november 2001 åpnet flaggskipbutikken i Old Bond Street i London. I dag selges merket blant annet på Saks Fifth Avenue, Selfridges og Harrods i tillegg til i både USA, Europa, Midtøsten, India, Australia og Russland.

I Norge er det Gimle Parfymeri i Oslo som fører Ormonde Jayne.

Cire Trudon

Cire Trudon er verdens eldste og kanskje mest prestisjefylte voks- og stearinprodusent.

De har hatt butikk og produksjon i Paris siden 1643, og har levert lys i århundrer til alt fra franske konger, hoff og kirker til Napoleon.

Først i 2017 kom duftene «Trudon» – fem dufter skapt av det som i utgangspunktet skulle være fem ulike neser, men som endte opp som tre.

De får du blant annet hos nisjeparfymeriet Heaven Scent på Eger i Oslo.

Le Couvent des Minimes

Det franske parfymemerket ble lansert eksklusivt, og kanskje litt overraskende, hos Kicks før jul i fjor.

Le Couvent des Minimes’ historie går tilbake til 1600-tallet og den kongelige botanisten Louis Feuillées. Han bodde i klosteret Couvent des Minimes i Sør-Frankrike, og hans oppdagelse av sjeldne plantearter gav oppgav til det som kalles Remarkable Botany: Botanica Nobilis. Det franske parfymemerket henter inspirasjon fra nettopp denne unike arven for å gjenskape Art of Singular Perfume: Parfymer blandet med naturlige og sjeldne ingredienser i tråd med French Haute Parfumeries tradisjon.

Duftene er inspirert av Feuillées’ mange reiser, og serien består i tillegg til parfymer av både duftlys og hudpleie.

Agonist Parfums

Det svenske parfymemerket Agonist ble lansert i 2008, og forhandles i dag over hele verden.

Reisen er ikke helt ulik svenske Byredos, og merket har gjort stor suksess med sine unisex-dufter utviklet av et team av internasjonalt anerkjente parfymører. Bak merket står ekteparet Nicolas og Christine.

I Norge er merket tilgjengelig blant annet på Heaven Scent og Holzweiler i Oslo samt Ikke Butikk i Ålesund.

Hovedbilde via Cire Trudon.

Les også: Hudpleiemerkene som holder det de lover

Siste saker

Mest lest nå
Les mer