Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nike lanserer sin første skokolleksjon inspirert av kvinnelige atleter

HO16_NSW_Nike_BeautifulX_044

Denne uken lanserer det amerikanske sportsmerket Nike en sneakerkolleksjon som er inspirert av kvinnelige atleter og deres prestasjoner.

Nike Beautiful x Powerful er først og fremst inspirert av den amerikanske friidrettsutøveren Joan Benoit Samuelson. Samuelson vant det første kvinnelige maratonet for kvinner i OL i 1984, bare minutter foran vår egen Grete Waitz som tok sølv. Tidligere hadde OL sin lengste distanse for kvinner vært 1500 meter, og seieren beviste at kvinner i like stor grad klarer å mestre slike fysiske utfordringer.

Maraton-løperen lever av mottoet «There is no finish line» og har vært delaktig i Nike sin støtte til  kvinnelige utøvere i alle sportsgrener. 

Kolleksjonen tar utgangspunkt i fire forskjellige ikoniske skomodeller, og er preget at slagordet til Samuelson med blant annet fartsstriper.

Blant kvinnene som fronter kampanjen er Victoria Secret-modellen Izabel Goulart. Supermodellen er i godt selskap med en gjeng kvinnelige atleter, blant annet Samuelson selv. Se eksklusive «behind the scenes»-bilder her:

081416_scharikozak_9234NSW_IZA_GOULART_LA_JULY2016-4883NSW_IZA_GOULART_LA_JULY2016-4193[2]081416_scharikozak_9450

Les også: Nike med nok et designersamarbeid

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer