Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

I natt åpnes den 4000 m2 store taxfreen – med svær kosmetikkavdeling

NyeTaxfree

I natt, 04.00 åpnes den splitter nye Taxfree-butikken på ankomstavdelingen av Gardermoen. Passasjerene på flyet fra Reykjavik, som entrer rullebanen kl 05.40, vil bli de første til å ta i bruk den 4000 kvadratmeter store forretningen. 

Hele ekspanderingen av Oslo Lufthavn er det største pågående byggeprosjektet i Norge per dags dato. Den kraftige passasjerveksten de siste ti årene har vært grunnen til den massive utvidelsen, og Travel Retail Norge skal totalt invistere mellom 250 og 300 millioner kroner i taxfree-utsalgene på Gardermoen i forbindelse med utvidelsen av hele flyplassen.

Den nye Taxfreen på ankomst er inspirert av landet den ligger i, men norsk materialer og filmsnutter av norsk natur i loop på de svære skjermene som henger rundt i lokalet.

Skjønnhetsavdelingen er blitt vesentlig større, og har nå 5500 parfyme- og kosmetikkprodukter totalt.

TRN har valgt å ha en helt egen herreavdeling for menn kalt «Men’s world», tydeligvis for å gjøre det mindre skummelt for menn å kjøpe skjønnhetsprodukter. Det har vært en økt satsning på skandinaviske merker i den nye avdelingen, og i «Men’s World» finner man det nye, norske hudpleiemerket Bad Norwegian med egen utstilling og en kraftig motorsykkel for å friste menn til å komme nærmere.

Av de andre skandinaviske merkene som har kommet inn er Jan Thomas hårprodukter, og de økologiske og naturlig produktene fra Rudolf Care og svenske Tromborg. De er stadig på utkikk etter å utvide sortimentet av norske skjønnhetsprodukter, ettersom det er en etterspørsel etter dette fra turister som ønsker å ta med dette hjem.

– Vi ønsker å støtte opp under norske produkter, absolutt. Konseptet til hele flyplassen handler jo om «Welcome to Norway», og vi er stadig på utkikk etter nye, norske merker også. Men problemet er foreløpig at produksjonen ofte er for liten, og merkene er for nisjete. Men vi har hele tiden radaren oppe, forteller Hanne Sundby hos Travel Retail Norge.

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

Les også: Dette er de mest populære herreparfymene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer