Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Emma McIntyre via Getty

Når ble egentlig Brad Pitt det nye stilikonet?

56-åringen gjør comeback på kinolerretet – og den røde løperen.

Helt siden hele verden fikk øynene opp for ham iført hvit cowboyhatt, t-skjorte og blå jeans i filmen Thelma & Louise fra 1991, har Brad Pitt vist at han er en stilfull kar. Det er kanskje stilen hans i Fight Club fra 1999 som mange mener er ikonisk for skuespilleren – med den uforglemmelige røde skinnjakka.

Selv om han ikke skal ta all æren fra utallige kostymedesignere som har ofret både blod, svette og tårer, har 56-åringen likevel alltid inspirert med off duty-stilen sin. Og også på den røde løperen.

Ved siden av å vinne den uoffisielle prisen for beste takketaler under vinterens prisutdelinger, har han også vunnet folk over med sin nonchalante kulhet. Da Tarantino-filmen Once Upon a Time in Hollywood hadde premiere i fjor, troppet han opp i et ene antrekket etter det andre på den røde løperen dag, som kveld, og viste på ny at man kan se stilfull ut. Også når man nærmer seg 60.

Er Brad Pitt det nye stilikonet?
Foto: Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images via Getty

Kongen av kul

Foruten bad boy-rollene, forbinder mange Pitt med hans evne til å matche dama han er sammen med. For selv om han tok 90-tallsgrunge til den røde løperen, har han minst like mange ganger kastet den overbord til fordel for stilen til den han datet akkurat da.

Brad Pitt og Gwyneth Paltrow. Foto: Kevin Mazur Archive/WireImage via Getty

Da han gikk ut med Gwyneth Paltrow hadde de to turtelduene matchende, korte frisyrer med panneluggen ned i øynene og minimalistiske 90-talls antrekk. Og paisley-skjortene ble raskt byttet ut med sleeke skinnjakker, skjorter, dresser og runde solbriller.

Les også
Denne appen finner de mest Instagram-vennlige spotsene for deg

Med Jennifer Aniston begynte han å sporte dresser populært på tidlig 2000-tallet. Og kremfarger. En lang stund dyrket han også de lange, greske, blonde bølgene fra han hadde i Troja. Og da han var sammen med Angelina Jolie gikk han ofte for en elegant og sleek stil med gamle Hollywood-vibber på den røde løperen – og en avslappet stil til hverdags.

Brad Pitt er det nye stilikonet
Brad Pitt og Jennifer Aniston. Foto: Evan Agostini via Getty
Brad Pitt og Angelina Jolie. Foto: Bryan Bedder via Getty

– Uanstrengt eleganse uten å bry seg for mye

At Brad Pitt er et stilikon, ble bekreftet i januar da han ble utnevnt som ansikt utad for Brioni – det ikoniske, italienske motehuset kjent for sine eksklusive dresser.

– Vi skapte en smoking for Mr. Pitt for filmfestivalen i Cannes i 2019, og det var en umiddelbar perfekt match. Brad elsker skreddersøm og den nye retningen merket har tatt. Han representerer uanstrengt eleganse ved å gå med de beste klærne uten å bry seg for mye, sier Norbert Stumpfl i Brioni til WWD (bak betalingsmur).

I prisdrysset han har badet i denne vinteren er det nettopp elegante, mørke dresser Pitt har møtt opp i. Men i filmen som har gitt ham alle prisene, Once Upon a time in Hollywood, er det en langt mer avslappet stil karakteren hans har. Den ikoniske Canada-suiten – også kjent som dobbel denim med olajakke- og bukse, og den knallgule Hawaii-skjorten vil helt garantert bli å se på både moteriktige kvinner og menn denne sesongen.

Fra «Once Upon a time in Hollywood». Foto: Sony/SF Studios

Les også: Slik ble hun moteverdenens nye yndling

Siste saker

Mest lest nå
Les mer