Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
wet look trender
Bella Hadid med wet look under visningen til Fendi. Foto: Pietro D'Aprano via Getty

Nå trender wet look på catwalken

Hei, forkjølelse? (Neida).

Av alle trendene som ble sett på catwalken under de internasjonale moteukene i New York, London, Milano og Paris, må wet look være blant de kuleste (og kanskje mest upraktiske?).

– Elsker det våte stylede håret og blir aldri lei, kunne en norsk kjendisfrisør fortelle Melk tidligere i vinter.

Motehus som Fendi, Acne Studios, Jil Sander, Sacai, Ferrari og MM6 Maison Margiela viste alle ulike versjoner av wet look-hår, påpeker Fashionista.

fendi
Fendi. Foto: Pietro D’Aprano via Getty

Mens noen merker gikk for en tilfeldig, rotete wet look eller skarpe frisyrer hvor ikke et hårstrå lå feil, gikk andre for mer elegante frisyrer hvor håret var nøye glattet ut langs røttene samtidig som hårtuppene var tørre og av og til også teksturerte.

– Jeg tror vått hår har et øyeblikk nå fordi folk har vært så lenge innendørs, så de kjeder seg og ønsker å ha en iøynefallende frisyre, sier hårstylist Helen Reavey til Fashionista.

Wet look trender
Fendi. Foto: Pietro D’Aprano via Getty
Maison Margiela
MM6 Maison Margiela. Foto: Andreas Rentz via Getty

Hun påpeker at det kan være litt vanskelig å få til en vellykket wet look hjemme. Og at de med kort hår vil få minst trøbbel på badet med å få til frisyren selv.

Men enhver hårtype og tekstur skal kunne funke med en wet look.

– Hvis håret er fint, vil det tørke veldig raskt slik at du må bruke mye produkter i det. Med krøllete hår kan det bli mer voluminøst med mye fukt, så du trenger mye produkter uten vann.

wet look trender
Sacai. Foto: Victor Boyko via Getty

– Kun superrett hår kan få til denne looken med minimalt med produkter. Vanligvis må man bruke tunge produkter som gelé for å få til en wet look som holder hele dagen. Noe som ikke er gunstig for håret.

Reavey tipser derfor om å bruke hårmaske for å få til denne frisyren, uten å skade håret.

wet look trender
Fendi. Foto: Pietro D’Aprano via Getty

For de med fint hår, foreslår hun å bruke en hårmaske for så å gre frisyren på plass. For de med medium teksturert hår og litt bølger, tipser hun om å kombinere hårmasken med litt gel for hold i håret. De med tykt, krøllete hår kan kombinere en mousse med gel, og så tilføre voks eller krem.

Les også: Lærte vi ikke av våre feil? Nå er disse tilbake igjen

Les også
Er Aker Brygge Oslos nye it-bydel?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer