Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
makeupen til wednesday trender på tiktok
Foto: Netflix

Nå trender makeupen fra Netflix-serien Wednesday på TikTok

– Gøy at denne typen sminke har kommet tilbake på banen, sier makeupartist til Melk & Honning.

Selv om advent og førjulstiden er godt i gang, stopper ikke det Netflix fra å slippe ikke så julete-serier. Nylig lanserte streaming-giganten Wednesday, som allerede har rukket å sette Netflix-rekord ved å bli sett i 341,3 millioner timer i løpet av den første uken, ifølge 730.

Serien, som kanskje hadde passet bedre til Halloween i oktober, utkonkurrerer dermed årets julefilmer, for å si det mildt.

Den baserer seg på historien om den populære Addams-familien. Denne gangen med datteren i familien Wednesday, spilt av Jenna Ortega, i sentrum.

wednesday
Wednesday med sin signaturlook; Lange fletter og mørke øyne. Foto: Netflix
 mortica addams
Catherine Zeta-Jones spiller moren, Morticia Addams. Foto: Vlad Cioplea/Netflix

I tillegg til hennes råkule dansemoves fra en uforglemmelig scene i serien, er det nå makeupen hennes som har fått folks oppmerksomhet.

«Wednesday Addams makeup» skal ha fått svimlende 41 millioner visninger på TikTok, ifølge Glamour.

Hovedkarakteren er berømt for sitt sorte hår flettet i to lange fletter. Men også for sine sotede øyne og mørke eyeliner – og plommerøde lepper. Snakker vi årets julebordsinspo?

wednesday
Inspo til årets julebord? Foto: Netflix
netflix
Makeup-artisten i Netflix-serien har brukt et MAC-produkt på leppene til hovedkarakteren. Foto: Netflix

TikTok-bruker @melybaby.1 viser i en filmsnutt hvordan hun oppnår Wednesday sin signaturlook. Filmen har i skrivende stund blitt sett over 593.000 ganger. Her viser hun hvordan hun legger makeupen – og sminker mørke ringer under øynene.

En bruker kommenterer humoristisk på filmen at «deres tid har kommet» nå som mørke ringer under øynene er blitt trendy.

@melybaby.1 idk how to feel about this look #wednesday #makeup #tutorial ♬ original sound – main account got banned

TikTok-bruker @catquinn avslører i sin filmsnutt akkurat hvilket produkt som er blitt brukt på Wednesday for å få de plommerøde leppene.

Det er leppeblyanten i fargen Nightmoth fra MAC, sammen med en gjennosiktig leppepomade.

@catquinn Replying to @cloud9storeamy Jenna Ortega’s lip color as Wednesday Addams in Tim Burton’s Netflix series is MAC Lip Pencil in Nightmoth mixed with clear balm, exlusively from makeup designer Tara McDonald. Obsessed, #macemployee #jennaortega #wednesdayaddams #wednesdaynetflix #macnightmoth #mactrend #maccosmetics #addamsfamily ♬ Addams Family Theme – HeathisHuman

– Jeg synes det er så gøy at denne typen sminke har kommet tilbake på banen, sier Tomas Erdis, makeupartist og gründer av Nabostylisten til Melk & Honning.

– Jeg har selv sett serien og elsker absolutt alt ved den, både klær, sminke og hår!

Les også
Hvem er Dua Lipa sin nye flamme?

Han trekker frem to måter å lage sminkelooken til Wednesday Addams på.

– Den ene er å bare bruke en mørkebrun øyenskygge rundt øyet litt forsiktig med en litt mykere kost, slik at det ikke blir så hardt. Dette trenger ikke å være avansert, bare pass på at du tar litt mindre under øyet enn over, og litt maskara, så har du en ferdig look på øynene.

Tomas Erdis om Euphoria
Tomas Erdis. Foto: Instagram/@tomaserdismakeup

– Du kan også prøve å gjøre stegene over, men så gå videre ved å bruke en kajal på våtkanten. Da blir looken litt spennende og du får et mer intenst blikk.

Når det gjelder brynene, synes han de bør være helt naturlige og børstet på plass med en brynspenn og litt brynsgelé.

– På leppene bør du bruke noe mot det brune eller burgunder, og her handler det ikke om å dekke til leppene. Du skal få det til å se naturlig ut, så hvis du har en lipliner, leppestift eller gloss, må du passe på at du bare tar på litt og smudger det utover leppene, slik at fargen ikke dekker for mye. Det skal se ut som om det er din naturlige leppefarge.

Les også: Gammelt sminketips tar av igjen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer