Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Birkenstock trender - igjen
Foto: Instagram/@emmachamberlain

Nå trender Birkenstock – igjen

«Alle» elsker Birkenstock.

Det er like stas hvert år – når man kan sette de trauste vinterskoene innerst i skapet og ta vårskoene frem. Mens noen sverger til fancy boots, sverger andre til avslappede sneakers.

En annen sko som ikke ser ut til å forsvinne fra motebildet er Birkenstock.

Skjønt, tidligere i år skrev Melk & Honning at Birkenstock hadde fått en ny utfordrer i form av en sandal lagd fra eksklusive Birkin-vesker, en av verdens aller dyreste.

Foreløpig ser det likevel ut til at it-jentene foretrekker den tyske helseskoen, som omfavner begrepet normcore i aller høyeste grad. For det er lenge siden skoen var forbeholdt turister med sokker i sandalene. Kendall Jenner, Gigi Hadid, Elsa Hosk, Kaia Gerber – «alle» er blitt sett med Birkenstock. Ironisk nok har flere av dem brukt skoen med nettopp – sokker i.

Kaia Gerber med Birkenstock
Kaia Gerber ble sett i Birkenstock i april. Foto: Bellocqimages/Bauer-Griffin via Getty

Det kan være takket være designersamarbeid, eksempelvis med Valentino og Proenza Schouler, som har gjort at Birkenstock er overalt.

Merket har utallige skomodeller for både ham, henne samt unisex. I år er det Arizona, den tidløse klassikeren med to remmer, som er spesielt populær. Arizona, som merket selv omtaler som en «kultsandal», tronet faktisk på toppen av moten flest ville ha i 2020. Dette trolig på grunn av koronapandemien og lockdown, der mange ville ha komfortable sko å rusle i fra hjemmekontor til butikken.

– Hjemmekontorlooken er komplett med Birkenstock. Det skal være komfortabelt, mykt mot huden og enkelt å smette inn i. Birkenstock appellerer nok en gang, og det er ikke designsamarbeidene med Valentino eller Proenza Schouler folk vil ha. De vil ha klassikerne som Arizona, Boston og Madrid-modellene, sier Elisa Røtterud, PR-ansvarlig i Birkenstock Norge til Melk.

Emma Chamberlain
Emma Chamberlain med en pusete versjon av Arizona. Foto: Instagram/@emmachamberlain

Mange som har holdt seg hjemme det siste året, inkludert Gen Z-stjernen Emma Chamberlain, la sin elsk på den pusete modellen Arizona med shearling fra Birkenstock i 2020. Skoen opplevde en økning på hele 225 prosent da hjemmekontor med pyjamas og low key-uniform fremdeles var nytt og ganske annerledes – og litt gøy.

Birkenstock teamet nylig opp med det London-baserte designstudioet Toogood om en kolleksjon med nye versjoner av merkets klassiske unisex-modeller som Forager, Mudlark og Beachcomber. De har fått en trendy overhaling med puffy fasonger.

Les også: Gen Z har fått øynene opp for denne designeren

Siste saker

Mest lest nå
Les mer