Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nå er puffy møbler trendy
Pernille Teisbæk med sin sofa fra sveitsiske de Sede AG. Foto: Instagram/@pernilleteisbaek

Nå skal «alle» ha puffy møbler hjemme

– Lekent og lett, sier interiøreksperten om trenden.

De aller fleste har tilbrakt betraktelig mye mer tid hjemme det siste året. Og ettersom koronapandemien har tvunget mange til hjemmekontor, er nettopp hjemmet og det å trives blitt enda viktigere.

Derfor har mange interiørtrender naturlig nok blomstret opp under korona. Alt fra skulpturelle lys på Instagram og duftlys som lukter av varme parisiske croissanter, til lys formet som kropper, vaser formet som pupper og rumper og trendy bouclémøbler og DIY foam-speil.

Nå er det puffy møbler som er spesielt trendy om dagen , ifølge Vogue. De nærmest oppblåste møblene er perfekte å krype oppi – eller nedi – for seriebinging og virkelighetsflukt. Og aller helst skal de se ut som en deilig donut eller føles som en myk klem.

Boa Pouf fra Hem
Boa Pouf av Sabine Marcelis for Hem ble utsolgt med én gang under lanseringen nylig. Foto: Instagram/@hem

Interiørarkitekt, designer og stylist Tone Kroken tror etterspørselen etter puffy møbler har tatt helt av ettersom de er motsatsen til det stramme og rene.

– Jeg tror vi trenger et mer lekent og lett uttrykk. Vi har gått bort fra det rene til noe mer gøyalt – og vi vil ha mer farger, sier hun til Melk & Honning.

Kroken er helt overbevist om at korona skal ha takken for oppblomstringen av puffy møbler.

Tone Kroken
Tone Kroken. Foto: Fred Jonny/@fredjonny

– Det første som skjedde i fjor da korona hadde vart en måned var jeg måtte ha farger. Jeg kunne ikke bare ha det hvitt eller grått. Alle med hjemmekontor må ha det lysere rundt seg. Vi bruker hjemmet på en annen måte nå på grunn av korona.

Hun har flere favorittmerker som lager puffy møbler.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

–Jeg elsker jo Togo fra Ligne Roset. Det er en klassiker. En annen som vi i Norge ikke kjenner så godt til er Arflex sin Strips Sofa. For ikke å glemme Ferm Living sin Rico Sofa. Den er skulpturell, vakker og rund i formen, og vil blende perfekt inn i et hjem med et cleant uttrykk.

Puffy møbler trender
Strips designet av Cini Boeri for Arflex i 1972. Foto: Instagram/@arflex_official

Hva kan være lurt å tenke på før man innreder med slike møbler?

– Form og romstørrelse. Store voluminøse møbler krever mer plass. Har du liten plass, velg deg et objekt som en puff eller en lounge stol med puffy møbler og runde former.

– En stor puffy sofa er det mange drømmer om akkurat nå. Det vil forandre uttrykket i hjemmet ditt og gi det et kult, lekent uttrykk. Tenk også farger – det er gøy med farger igjen! Lyse, lette, glade, lekne farger gir hjemmet ditt det moderne preget.

Nina Sandbech
Fargerik Bollo stol fra Fogia hos Nina Sandbech. Foto: Instagram/@ninasandbech

– Dette er en motsetning til den mønstrete, glamorøse og velurtunge trenden som herjet for noen år siden, sier Live Brekke til Melk.

Hun er tidligere redaktør i ELLE Decoration og driver i dag interiørmerket Pagina.

Puffy møbler er trendy om dagen
Gubi av Pierre Paulin for Pacha. Foto: Instagram/@gubiofficial

– Vi ønsker noe enklere, samtidig som det er viktig å skape et mer personlig og unikt uttrykk. Gubi relanserte Pacha Chair for noen år siden, samtidig som gamle bilder av italienske statement-sofaer fra 60- og 70-tallet trender på Insta.

Hun mener det skaper et helt spesielt uttrykk når man innreder et minimalistisk hjem med et voluminøst statement-piece.

Live Brekke
Live Brekke. Foto: privat

– Møblene er mye, som gir en myk og skulpturell kontrast – og står i en sterk motsetning til det stringente, glamorøse og geometriske.

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

Hun mener det er mye inspirasjon å hente ut fra de italienske mesterne fra 60- og 70-tallet, og nevner Gubis Pacha-kolleksjon, Mario Bellinis sofa Camaleonda fra B&B, Sesann Fra Tacchini og Togo fra Ligne Roset.

Puffy møbler trender
Den danske influenceren Pernille Teisbæk har investert i ikoniske Camaleonda. Foto: Instagram/@pernilleteisbaek

– Det som kjennetegner disse skjønnhetene, er at de også koster en slant.

Har du noen kontakter innen logistikk, er det mulig å finne noen skatter på Etsy eller 1stdibs, mener Brekke. Sofaen Maralunga designet av Vico Magistretti fra Cassina gikk for en billig penge på Finn.no inntil veldig nylig, forteller hun.

Puffy møbler trender
Camaleonda av Mario Bellini for B&B Italia. Foto: Instagram/@savislook

– Mitt beste tips er å ha italiensk design som autosøk på Finn.no, og ta et dypdykk inn i 60- og 70-tallsdesign for å få mer kunnskap om vintageskatter.

– Møblene tar mye plass i seg selv, så det krever ikke så mye for at det skal bli fint og ferdig innredet. Prøv å holde det litt enkelt og la møblene tale for seg selv.

Les også: Har du hørt om «cheugy» – og føler du deg truffet?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer