Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Pampasgress er trendy, men kan ha seksuelle konnotasjoner
Pampasgress er superpopulært. (Foto via Instagram @floraldeco)

Nå skal «alle» ha pampasgress, men vet du hva den superpopulære planten egentlig betyr?

Denne er overalt på Instagram.

Influencere over hele verden sverger til det, og dermed fylles feeden din opp av det. Pampasgress er igjen blitt superpopulært, og i skrivende stund får du nærmere 8 millioner treff dersom du googler «pampas grass».

De iøyenfallende stråene er utvilsomt svært dekorative. De kreves dessuten minimalt med vedlikehold, er enkle å holde fine og varer lenge. Det er også helt i tråd med trenden med tørkede blomster som har gått som en farsott.

Men vet du hva pampasgress kan bety?

På Instagram har «pampas grass» blitt hashtagget over 303 000 ganger, og hashtaggen #pampasgrasswedding har hele 28 600 innlegg etterfulgt av #pampasgrassdecor med 48 200 innlegg. Også Google Trends melder om «kraftig hopp» i søketermer tilknyttet pampasgress den siste tiden.

Det mange kanskje ikke vet er at pampasgress på 1970-tallet hadde sterke seksuelle konnotasjoner. Hadde du pampasgress hjemme var det et signal om at du swingers, skriver motenettstedet Grazia.

Kilder motenettstedet har snakket med mener det kan ha en sammenheng med at stråene gjerne var plantet i bed foran husene til folk, uten at det finnes noen håndfaste bevis for akkurat det.

Det var nytt for Tørka Blomster-gründer Marte Gulli.

– Kanskje det er en enorm vekst i swingersmiljøet de siste årene som har gjort pampasen så populær, spøker hun.

– Pampas er ikke en personlig favoritt, men jeg forstår hvorfor den slår an blant mange. Den er et «trygt» sted å starte dersom man vil kaste seg på kjøret med tørka blomster, forteller hun til Melk.

Marte Gulli i Tørka Blomster mener pampasgress er fascinerende. (Foto: privat)

– Pampasen er litt som blomstenes Disney-prinsesse, den er sukkerspinn rett opp fra jorden, den er som en liten veskehund tredd på en pinne. Er den ekte? Er det faktisk en plante? Det er ikke pels på en stilk? Kan man kose med den?

Hun mener det er det som er så fascinerende med pampasen.

Les også
9 ganger Julia Fox viste seg å være et stilikon

– Man klarer ikke helt å plassere den, samtidig som den minner oss om mange ting vi liker. Også er den dekorativ, den er fyldig, lang og gjør mye ut av seg i et rom. Den er naturlig, men ser samtidig ut som noe menneskeskapt. Den er ujålete, men minner på samme tid om en boa. Den er rett og slett jordnær og glamorøs på en og samme gang, noe som er litt av en prestasjon til et ydmykt gress-strå fra Argentina å være.

Gulli forteller at det er populært med pampas i naturlige farger som beige og brunt. Selv foretrekker hun farget, gjerne i turkis eller rosa.

– Da er det faktisk så jeg nesten har lyst til å ta en bit, bare for å smake. De ser så gode ut.

Les også: Denne trenden tar av på Instagram

Siste saker

Mest lest nå
Les mer