Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
moda operandi kutter ut eksotisk skinn og pels
Foto: Instagram/@sincerelyjules

Nå kutter også Moda Operandi ut pels og eksotisk skinn

På tide?

Stadig flere motemerker dropper å brukte ekte pels i sine kolleksjoner. Til og med britiske dronning Elizabeth har kuttet ut pels. Eksotisk skinn har imidlertid gått litt i glemmeboka, men de siste årene har også flere aktører begynt å si nei til bruken av eksempelvis krokodille- og slangeskinn.

Chanel var blant de første motehusene som tok et klart standpunkt og kuttet ut både pels og eksotisk skinn fra krokodille, øgle, lange og rokke i 2018. Året etter fulgte denne varehusgiganten etter i tillegg til denne britiske designeren.

Nå kutter også Moda Operandi ut pels og eksotisk skinn.

Moda Operandi ble startet opp av tidligere moteredaktør i Vogue Lauren Santo Domingo i 2010. Luksusplattformen skulle gi forbrukere mulighet til å shoppe de mest kreative looksene fra catwalken, som mange butikker ikke ender opp med å kjøpe inn. Vi snakker vågal, iøynefallende luksusmote.

Og materialer som ekte pels og eksotisk skinn er lenge blitt sett på som noe luksuriøst og eksklusivt.

Dyrevernsorganisasjonen Peta annonserte mandag at Moda Operandi har gått med på å kutte ut pels og eksotisk skinn, ifølge FashionUnited.

Det etter at Peta skal ha delt informasjon om hvordan dyr lider for motens skyld.

«Eksotisk skinn og pels tilhører dyrene født med dem, ikke på krager eller vesker», sier Tracy Reiman, visepresident i Peta i en pressemelding.

Organisasjonen hevder videre blant annet at slanger blir spikret fast til trær for å gjøre prosessen med å fjerne slangeskinnet enklere. På grunn av deres lave forbrenning skal det ta flere timer for dem å dø under den smertefulle prosessen.

Calvin Klein, Diane von Furstenberg, Hugo Boss, Jil Sander, Karl Lagerfeld og Tommy Hilfiger er andre motemerker som har sluttet med eksotisk skinn og pels, ifølge Petas nettside.

Les også
Kjenner du til det norske smykkemerket Afrodite by MG?

I 2020 sluttet også den amerikanske luksusvarehuskjeden Nordstrom med eksotisk skinn.

– Ekte pels og eksotisk skinn blir nå forbundet med dyremishandling, og etterspørselen har sunket kraftig de siste årene, sa Dyrevernalliansen til Melk & Honning den gang.

Les også: Mister Russland alle motemagasinene sine?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer