Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde: John Stanton/WireImage

Nå kommer dokumentaren om verdens mestselgende jentegruppe

Spice girls er tilbake – igjen!

Tidligere i år åpnet Geri Halliwell opp om historien bak hennes ikoniske, superkorte «Union Jack»-kjole. Denne bar hun da Spice Girls opptrådte på scenen under Brit Awards i 1997 – noe som fikk opperksomhet verden over.

Hvem skulle tro at det snart har gått et kvart århundre siden verdens kanskje mest kjente jentegruppe slapp sin første singel, Wannabe?

90-tallsstilen er like hot den dag i dag. Instagram florerer av jenter i platåsko, chokers, crop-tops, stroppekjoler og fargesterk makeup. Til og med tracksuits á la Sporty Spice har kommet tilbake, og ser man på serier slik som Euphoria er makeupen som hentet fra tiåret.

Nå får vi endelig se mer av Spice Girls behind the scenes fra de først startet i 1994. En dokumentar er nemlig på vei.

Posh, Baby, Ginger, Sporty og Scary Spice er tilbake, skriver Vice.com

Bilde: Brian Rasic/Getty Images

Denne gangen er det den britiske TV-kanalen Channel 4, som har avslørt at de skal lage en originaldokumentar om historien til Spice Girls.

Den har fått arbeidstittelen Girl Powered, og vil ifølge serieskaperen; «fortelle hele historien om den mestselgende jentegruppen i verden» ved bruk av arkivmateriale og intervjuer.

Moderne feminisme

Så hvorfor er dette relevant nå? Jo, i følge serieskaperen har Spice Girls vært med på å forme og gjenspeile en hel generasjon av kvinner og nå, nesten 30 år siden oppstarten, forteller de historien om hvordan gruppen var med på å forme nåtidens feminine.

Deres historie kaster lys over begynnelsen på nåtidens feminisme på en måte og fra et ståsted hvor vi endelig kan sette pris på den, sier Alisa Pomeroy, Channel 4 sin Commissioning Editor Documentaries.

Slippdato har ikke blitt bekreftet ennå, men Girl Powered er ventet å komme i 2021 – kanskje i juni som også er 25-års jubileumet til hitlåten Wannabe!

LES OGSÅ: Nå kommer Vogue Scandinavia

Siste saker

Mest lest nå
Les mer