Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Karl Lagerfeld tidligere villa i tyskland

Nå kan Karl Lagerfelds tidligere villa bli din

Men du trenger omlag hundre millioner kroner.

Tysk-fødte Karl Lagerfeld (84) anses som en av de mest innflytelsesrike designerene i det 20.århundre. Noe som kanskje ikke er veldig rart med tanke på at han balanserer det å være kreativ direktør for det erkefranske luksusmotehuset Chanel, Fendi og sitt eget merke, Karl Lagerfeld.

Lagerfeld har aldri vært en mann som ligger på latsiden, så da kan en villa i hjemlandet, Tyskland, antagelig ha vært bra å ha både for å kunne slappe av eller også søke ny inspirasjon.

«Villa Jako» er navnet på villaen i Hamburg, hvor motemogulen tilbrakte store deler av tiden sin på 90-tallet. Nå ligger villaen ute for salg med en prislapp på 10 milliner euro, noe som tilsvarer i underkant av 100 millioner norske kroner.

Villaen var orginalt kalt «Villa Schüler», men da Karl Lagerfeld kjøpte villaen i hjembyen, var en av de første tingene han gjorde å bytte navnet til «Villa Jako». Det var for å hylle sin avdøde partner gjennom mange år, Jacques de Bascher, som døde i 1989.

Samtidig som Karl Lagerfeld overtok villaen, leide han inn den anerkjente Hamburg-baserte kunstkonservatoren, Renate Kant, for å hjelpe ham med å renovere villaen. Lagerfeld skal ifølge WWD ha vært så fornøyd med resultatet, at han valgte å skyte kampanjebildene til parfymen sin «Jako» i hagen. Resultatet inspirerte ham så mye at han også la ut en bok om interiøret og hagen som han kalte «Ein Deutsches Haus».

I 1998 solgte Lagerfeld eiendommen, men den nye eieren valgte å bevare flere av villaens interiørelementer. Her finner vi blant annet en stor stue som strekker seg over hele lengden av eiendommen, gullbelagt tak, et bibliotek og en glassdør som åpner seg dirkete ut mot hagen og terrassen – med utsikt over elven «Elbe».

Karl Lagerfeld er kjent for sin kjærlighet for interiørdesign, og han har jobbet med flere overdådige hjem rundt i verden. Han har eiendommer i blant annet Monaco, Bretagne og Vermont.

Se bildene fra Karl Lagerfelds tidligere Hamburg-villa her: 

karl lagerfeld hamburg-villa

karl lagerfeld hamburg villa

 

lagerfeld villa

karl lagerfeld villa

karl lagerfeld villa

karl lagerfeld villa

Alle bilde via Engel & Volkers

Les også: Norske Vetle på catwalken for Virgil Ablohs Louis Vuitton

Siste saker

Mest lest nå
Les mer